Norsk shippingmagnat forudser vending i produkttank først

Den norske shippingmilliardær John Frederiksen, der har interesser inden for både råolie- og produkttank samt tørlast- og naturgas-segmentet, forudser, at tankmarkedet vil være det første til at komme ud af dødvandet.

Tankmarkedet vil live op i løbet af de kommende 15-20 måneder, vurderer den norske reder John Frederiksen. Fold sammen
Læs mere

Tankmarkedet vil live op i løbet af de kommende 15-20 måneder, vurderer nordmanden, der dog tror, at produkttankmarkedet vil rette sig noget hurtigere end markedet for de store råolietankere.

Det skriver Bloomberg News.

- Tankmarkedet vil komme sig først, sagde John Frederiksen i forbindelse med et interview i Olso torsdag og fortsatte:

- Jeg tror mest på produktsiden, ikke de store skibe. For disse vil det tage meget længere tid.

John Frederiksen er ikke ene om at forudse en bedring inden for produkttank. Bloomberg News har spurgt seks analytikere til deres forventninger til dagsraterne for et mellemdistance (MR) produkttankskib. Der ventes i gennemsnit en stigning i fragtraterne på 11 pct. til 14.375 dollar om dagen i år.

Mens andre shippingsegmenter kæmper med et fortsat højt udbud af nye skibe, er det modsatte tilfældet i produkttankmarkedet. Ifølge Bloomberg News venter skibsmægleren Clarkson en vækst i efterspørgslen efter transport af raffinerede olieprodukter på 4,6 pct. i år, mens flådevæksten kun ventes at være 2,8 pct. Til sammenligning forudser Clarkson, at flåden igen vil vokse hurtigere end efterspørgslen i tørlast.

Både D/S Norden og Torm har flere gange i løbet af de senere år forudset en gradvis bedring af produkttankmarkedet, blandt andet fordi de store leveringsår er overstået i netop dette segment.