Norsk oliebranche genvinder optimismen

På trods af det seneste års store fald i olieprisen og den økonomiske nedtur er der nu igen optimisme i den norske oliebranche. Samtlige olieselskaber er nu i færd med at hyre ny arbejdskraft.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det har været en god sommer for beskæftigede i oliebranchen i Norge. De største norske olieselskaber og leverandører til oliesektoren har nemlig lukket op for portene og er begyndt at ansætte folk igen. Og tendensen vil vare langt ind i efteråret, spår kilder i oliebranchen:

”Vi kommer til at øge staben hos os i efteråret, fordi vi mærker en større efterspørgsel. Det gælder både on- og offshore stillinger. Vi er helt klart ved at gå ind i en rekrutteringsfase,” siger Jan Erik Geirmo, informationschef hos BP Norge, til den norske avis Dagens Næringsliv.

Hos et af Norges største rekrutteringsbureauer med ekspertise i job inden for oliebranchen, mærker man opsvinget´:

”Der sker veldigt meget positivt i markedet for tiden. Fra foråret 2009 og til nu har vi mærket et stemningsskifte, hvor olieselskaberne er optimistiske omkring efterspørgslen i efteråret. Alle signaler vi normalt vurderer efter bekræfter også, at oliebranchen går mod bedre tider,” siger Jone Garnes, leder af rekrutteringsfirmaet Adecco i Stavanger, til Dagens Næringsliv.

Også Norges største olieselskab tror på, at der er positive takter på vej for oliebranchen i efteråret:

”Vores aktivitetsniveau går op, og vi må sikre os, at vi har folk nok. Vi planlægger et højt aktivitetsniveau i fremtiden, og det kræver gode kompetente folk,” siger Tone Rongstad, rekrutteringschef i Statoil til Dagens Næringsliv.