Norsk kartelsag kan ske i Danmark

NCC Construction i Danmark kan ikke udelukke, at den aktuelle sag i Norge, hvor entreprenørfirmaerne NCC Roads og Veidekke via en tidligere ansat fra hvert firma er involveret i ulovlige aftaler i forhold til offentligt asfaltarbejde, kan finde sted i et eller andet format i Danmark.

Foto: JAY DIRECTO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men sektionsdirektør og advokat i NCC Construction Danmark, Carsten Breum, har svært ved forestille sig det, da entreprenørvirksomheden blandt andet investerer store beløb i at skole deres medarbejdere i netop at undgå den slags, både når og inden situationen opstår, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Samtidig skriver alle relevante ansatte under på, at hvis der sker noget ulovligt i den retning, så bliver man fyret. Og endelig har firmaet en whistleblower-ordning, der kan få eventuelt dunkle ting frem i lyset.

- Ingen kan helt udelukke, at én person ansat hos os på egne vegne gør noget ulovligt, men det er uhyre vanskeligt, da netop en af grundpillerne i vores virksomhed er, at alt skal gå ordentlig til. De relevante ansatte, der gennemfører beslutninger og regner på udbud, og de, der er i nærheden af den del af vores virksomhed, er grundigt indført i reglerne, og at de skal overholdes. Og hvis det ikke sker, er det ud af vagten, siger Carsten Breum til Licitationen.