Norsk kapitalfond køber sig ind i guldrandet IT-firma

Den norske kapitalfond FSN Capital har ifølge Børsen betalt lidt over en milliard for at få majoriteten i IT-konsulentvirksomheden Netcompany. Fonden skal hjælpe selskabet ud på internationale markeder.

Adm. direktør i Netcompany, André Rogaczewski, og de to øvrige stiftere står nok en gang til at indkassere store fortjenester på deres virksomhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er sandsynligvis med et par ekstra brede smil, at de tre stiftere af IT-konsulentvirksomheden Netcompany i løbet af de kommende dage kan på gå på juleferie.

I hvert fald er lidt over halvdelen af virksomheden, der er blev stiftet i 1999, blevet solgt til den norske kapitalfond FSN Capital, skriver Børsen, og prisen for den ulejlighed menes ifølge samme medie at være omkring 1,1 milliard kroner.

Det er de tre herrer André Rogaczewski, Claus Jørgensen og Carsten Gomard, der i sin stiftede selskabet, der sidenhen er vokset til et af landets førende konsulentvirksomheder indenfor IT. Det bemærkede man også hos kapitalfonden Axcel tilbage i 2006, der betalte et trecifret millionbeløb for en majoritetspost i den København-baserede virksomhed. I 2011 købte de tre stiftere dog hele andelen tilbage for et ukendt beløb. Godt fire år senere og med en medarbejderstab, der er tredoblet fra 250 til 700 personer i samme perioder, erklærer stifterne sig dog parate til atter at samarbejde med en kapitalfond.

»Nu kan vi rent faktisk gå ud og tage endnu flere markedsandele i Danmark, men også sætte vores aftryk i andre lande. Så der er en internationaliseringsagenda i det,« siger André Rogaczewski, adm. direktør i selskabet til Børsen.

Han siger til samme medie, at man også barsler med planer om at lade selskabet børsnotere inden for en overskuelig fremtid.

Senioranalytiker hos IDC Mette Ahorlu siger til Børsen, at det er naturligt, at Netcompany i højere grad kigger mod udenlandske markeder og roser samtidig virksomheden for at have et »fantastisk godt ry« for at levere til tiden og til prisen.