Norsk Hydro ramt af faldende eksport til Kina

Den norske aluminiumsproducent Norsk Hydro har haft endnu et kvartal, der er påvirket af afmatningen på det kinesiske marked. Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal, skiver det norske medie e24.no.

Foto: TOR RICHARDSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hydro er blevet ramt af, at den gennemsnitlige aluminiumspris i kvartalet er faldet med 166 dollar per ton til niveauer mellem 1511 og 1731 dollar. Samtidig er de produktpræmier, selskabet opnår, faldet.

Allerede i starten af året kom markedet for aluminium ud af balance på grund af nye forhold i kinesisk import og eksport. Nu oplyser Hydro, at prisforskellene i og uden for Kina er faldet yderligere.

- Eksport af semi-fabrikerede produkter fra Kina er faldet i takt med lavere arbitragemuligheder, hvilket resulterede i faldende eksport i juli og august med omkring 10 pct. i forhold til samme periode sidste år, skriver selskabet.

Hydro samlede driftsresultat endte på 2215 mio. norske kr. i tredje kvartal, hvilket er en fremgang fra 1490 mio. norske kr. i samme periode sidste år. Det er godt nok tale om et fald fra årets andet kvartal, men Hydro overgår alligevel analytikernes forventninger, der ifølge data indsamlet ad SME Direkt, var et driftsresultat på 1755 mio. norske kr.

Ser man på driftsresultatet for Hydros metalvirksomhed faldt det imidlertid i tredje kvartal til 762 mio. norske kr. fra 1216 mio. norske kr. i samme periode i fjor.

Der er dog også forretningsområder, der er gået Hydros vej i tredje kvartal.

- Et solidt salg af valsede produkter og rekordhøj produktion af bauxit bidrog positivt til kvartalet, skriver selskabet i regnskabet.

Hydro-aktien stiger 0,2 pct. til 30,80 norske kr. onsdag formiddag.