Norsk forsikringsselskab med større underskud trods præmievækst

Det relativt nyetablerede norske forsikringsselskab Vardia, der sælger forsikringer i Danmark, Norge og Sverige, og som er noteret på børsen i Oslo, øgede i tredje kvartal sine præmieindtægter til 315,4 mio. norske kr. fra 263,3 mio. norske kr. i samme kvartal året før.

Foto: HENNING BAGGER.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af selskabets regnskab for årets første ni måneder. Trods fremgangen på toplinjen er der fortsat røde tal på bundlinjen. Underskuddet steg som følge af højere skadeudgifter til 55,7 mio. norske kr. fra et underskud på 16,8 mio. norske kr. i tredje kvartal sidste år.

I Norge har Vardia en forsikringsportefølje på 810 mio. norske kr., og selskabet har her opgjort sin markedsandel til 1,5 pct. I Sverige er porteføljen på 605 mio. norske kr. svarende til en markedsandel på 1,4 pct., mens porteføljen i Danmark foreløbig er meget begrænset på 40 mio. norske kr.

Selskabet startede med at udstede danske forsikringer på egen konto i 2014. De danske aktiviteter gav i tredje kvartal et dundrende underskud på 34,4 mio. norske kr. mod 2,2 mio. norske kr. i samme periode sidste år.

Vardia blev grundlagt i 2009 og børsnoteret i Norge i 2014.