Norsk fjernvarme er guld værd for Danmark

Forventet fordobling i udbredelsen af fjernvarme i Norge skaber store eksportmuligheder for især nordjyske virksomheder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stigende energipriser har de seneste år sat fart på udbredelsen af fjernvarme i Norge, der med 30 milliarder norske kroner forventer at fordoble fjernvarmedækningen frem mod 2020, og det kommer i høj grad danske virksomheder til gode, skriver Nordjyske Stiftstidende på baggrund af en rapport, som ambassaden i Oslo har lavet for FleksEnergi, der er et netværk af nordjyske virksomheder i energibranchen.

Ifølge rapporten halter Norge på grund af blandt andet billig el fra vandkraft langt efter Danmark på fjernvarmeområdet, men stigende energipriser har - sammen med byer, der vokser - nu skabt baggrund for et sandt fjernvarmeboom. Står det til FleksEnergi skal det drives af danske produkter og ekspertise.

- Det er en oplagt mulighed for nordjyske virksomheder at byde ind med produkter og ydelser. Derfor laver vi i efteråret et markedsfremstød i Norge, hvor nordjyske virksomheder kan se på de konkrete muligheder og møde potentielle kunder, siger erhvervskonsulent i netværket Kjeld Kærgaard Jensen til Nordjyske.

I dag er omkring 10 nordjyske virksomheder aktive på det norske fjernvarmemarked, herunder rørproducenten Logstor, men ifølge rapporten fra FleksEnergi kan det tal blive op til tre gange større de kommende år.