Norsk fagforening: Kjos kan ikke gøre det her

Opdelingen af Norwegians piloter ændrer ingenting, lyder det fra den norske fagforening Parat, der ikke mener, at Bjørn Kjos følger norsk lovgivning.

Foto: Claus Bech

Til lyden af klittrende blitzlys gik lederen af den norske Parat-fagforening, Hans Erik Skjæggerud, frem foran den norske presse for at kommentere opsplitningen af Norwegians piloter i et danske, svensk og norsk selskab.

»Vi mener ikke, at Kjos kan gøre det, han nu har gjort. Han har ingen myndighed over de ansatte, når du har meldt pladsopsigelse (en varsling af strejke, red.),« sagde Hans Erik Skjæggerud.

Meldingen fra fagforeningen kom to timer efter, at Norwegian havde spillet sit hidtil mest bemærkelsesværdige kort: En opdeling af selskabet piloter.

Tidligere har Norwegians piloter været ansat i Norwegian Air Norway, men de er nu blevet delt ud på tre datterselskaber i Sverige, Danmark og Norge alt efter hvilken nationalitet, piloten har.

»Dette fremstår som et forsøg på at omgå den lovlige strejkeret. Kjos forholder sig ikke til spillereglerne, når det ikke passer ham,« lød det fra Skjæggerup, der efter at have oplæst den halvandetminut lange besked forlod mødet uden at svare på spørgsmål.