Norsk energiselskab lander det bedste resultat siden 2008

Det norske energiselskab Statkraft kom godt ud af fjerde kvartal, da det kunne præsentere det, selskabet kalder det bedste resultat siden 2008.

Norske Statkraft er i god form oven på fjerde kvartal. Fold sammen
Læs mere

Det skriver Statkraft i en pressemeddelelse om regnskabet, der landede torsdag morgen.

Driftsresultatet før afskrivninger, EBITDA, endte i fjerde kvartal på 4786 mio. norske kroner. Det er 115 mio. norske kr. mere end resultatet i samme periode sidste år. Samtidig kunne selskabet præsentere et resultat efter skat på 5317 mio. norske kr., det er 4569 mio. norske kr. højere end samme periode sidste år.

»Det stærke kvartalsresultat var præget af solid underliggende drift, gevinster fra salg af havvindmølleparker og tilbageførsel af tidligere nedskrivninger,« skriver selskabet.

Koncernchefen er godt tilfreds med regnskabet.

»Vi er meget tilfredse med det bedste resultat siden 2008. Det viser en solid underliggende drift og vellykkede frasalg,« siger koncernchef Christian Rynning-Tønnesen.

På årsbasis er elproduktionen for selskabet faldet 5 pct. i forhold til året 2016. Det underliggende driftsoverskud, EBITDA, endte i hele 2017 på 14.432 mio. norske kr. mod 12.705 mio. norske kr. i 2016.

HAR LAVET AFTALE OM SIDSTE VINDMØLLEPARK

Statkraft har tjent 3061 mio. norske kr. på at sælge ud af nogle af sine aktiviteter. Selskabet har i løbet af året solgt sin ejerandel i havvindmølleparken Sheringham Shoal og havvindmølleprojektet Triton Knoll.

Desuden har Statkraft lavet en aftale om at sælge sin ejerandel på 30 pct. i havvindmølleparken Dudgeon.

Transaktionen forventes at blive afsluttet i første kvartal i 2018. Når frasalget af Dudgeon går endeligt igennem, vil Statkraft ikke længere eje nogen havvindmølleparker.

Salget af disse er i tråd med selskabets langsigtede planer om at sælge ud af havvindmølleprojekter og bygge et fundament for vækst inden for vedvarende energi, oplyser Statkraft.

Den langsigtede plan er blandt andet, at Statkraft satser på nye forretningsmuligheder indenfor vand,- vind- og solenergi. Også Ørsted, der er en stor spiller inden for havvind, er begyndt at undersøge forretningsmuligheder inden for sol, lagring og landvind, afslørede det danske energiselskab i forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal.