Norges oliefond fordobler antallet af specialister

Den norske oliefond er på udkig efter flere specialister til forvaltning af fondens formue på 840 mia. dollar eller ca. 4564 mia. kr. De nye ansatte skal hjælpe oliefonden med at få et endnu bedre afkast på aktier.

Oliefeltet Gorm - Olieboreplatform bygget i 1979. Feltet har produceret olie siden 1981. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steen Jacobsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fonden, der er verdens største af sin slags, er også en af verdens største institutionelle investorer i aktier, med et ejerskab på gennemsnitligt 1,25 pct. af alle børsnoterede selskaber i verden.

Det skriver Financial Times.

I et sjældent indblik i den ellers tilknappede oliefond, har chefinvestor Petter Johnsen berettet om, at fonden er på udkig efter flere porteføljemanagere med speciale i specifikke økonomiske sektorer, som amerikanske banker og europæiske forsikringsselskaber.

- Vi bliver nødt til at fordoble størrelsen og indsatsen, så vi rekrutterer aktivt, udtaler Petter Johnsen til Financial Times.

Johnsen afviser samtidig, at det øgede antal specialister indenfor aktier er et tegn på, at selskabet vil skabe større afkast ved aktiv handlen med aktier.

- Det er ikke en handelsstrategi som sådan. Det handler om, at vi har et fokus på de fundamentale faktorer for forretningerne på lang sigt, uddyber Johnsen til Financial Times.