Norge og Sverige rykker ind i TDCs direktion

Norge og Sverige udgør nu så væsentlige dele af TDCs nordiske satsning, at telegiganten nu udnævner landechefer, som får sæde i TDCs direktion.

TDCs koncernchef, Carsten Dilling, ophøjer nu Norge og Sverige i TDC-hierarkiet og opretter direktionsposter til de to nye landechefer. Foto: Mads Nissen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gunnar Evensen, administrerende direktør for Norges næststørste kabel-TV-selskab Get og for TDC i Norge, er udnævnt til ny koncerndirektør for landet, mens Erik Heilborn, administrerende direktør for TDC Sverige, også fra 9. marts bliver koncerndirektør med ansvar for Sverige.

Begge indtræder i TDCs direktion. Herfra udgår til gengæld Asger Hattel, der er koncerndirektør for hele TDCs såkaldte wholesaleafdeling. Han skifter med udgangen af marts til en stilling som koncerndirektør i Nets, som bl.a. står for dankortet.

TDCs koncernchef, Carsten Dilling, vil indstil videre tage sig af wholesaleafdelingen.

»Rigtigt dygtige, kommercielle hjerner«

»Sverige og Norge spiller en mere og mere afgørende betydning for TDC-gruppens udvikling. De er to vækstben og forretninger på vej i tremilliarderkronersklassen. Derfor er det rimeligt at få de to herrer ind ved bordet, hvor beslutningerne træffes. De har på hver deres måde en lang, robust og solid erfaring fra tele- og kabel-TV-branchen og er nogle rigtigt dygtige, kommercielle hjerner,« siger Carsten Dilling til Berlingske.

Han finder timingen rigtig nu, hvor Asger Hattel har sagt op.

»Vi vil gerne have en kommandovej, der er så flad som muligt, og direktionen kan godt lide at have relativt godt hands-on på forretningen. Der er masser af rationale i at få dem med ind ved bordet - også så de bedre kommer til at kende TDCs værdier,« siger teletopchefen.

Han understreger, at TDC altid har lagt vægt på, at »landecheferne har et stort råderum og et uddelegeret ansvar, så de kan køre forretningen på deres præmisser«.

Norge skal være TDCs redningsplanke

TDC har på et år mistet 113.000 mobilkunder, 183.000 fastnetkunder og 3.000 bredbåndskunder og kun budt 26.000 nye TV-kunder velkommen i varmen.

Carsten Dilling lægger ikke skjul på, at 2015 også bliver et hårdt år. Derfor kikker man til Norge for at finde en redningsplanke, hvor TDC i september købte det Get for 12,5 milliarder kroner og lagde samtidig sin strategi om mod fremover at blive en underholdningskoncern. De 500.000 kunder har alle TV.

»Der er sket et kraftigt løft i antallet af Get-kunder, som også har købt bredbåndsforbindelse, og nu kikker vi på at lægge mobiltelefoni oveni,« sagde Carsten Dilling til Berlingske for en måned siden, da TDC kom med sit seneste regnskab.

I dag ser han store synergier ved et samarbejde mellem norske Get og danske YouSee, der er Danmarks største kabel-TV-selskab og fuldt TDC-ejet, om den fremtidige udvikling af produkter. YouSee har i Danmark 1,2 millioner husstande som TV-kunder, mens færre har købet internetforbindelse og/eller telefoni gennem selskabet.

»Oveni har vi rigtigt mange skandinaviske, store kunder, som har behov for, at vi aherer meget velkoordineret,« siger TDC-chefen.

16 procent af TDCs samlede omsætning

TDCs norske division udgjorde i oktober-december fem procent af TDCs samlede omsætning, mens den svenske division stod for 11 procent. Omsætningen i Norge var på 1.271 millioner danske kroner med en bruttoavance på 631 millioner. I Sverige blev der omsat for 2.537 millioner kroner med en bruttoavance på 1.023 millioner.

TDCs direktion består foruden Carsten Dilling af viceadministrerende direktør og finansdirektør Pernille Erenbjerg, koncerndirektør for alle TDCs kunder Johan Kirstein Brammer, koncerndirektør for TDCs net og udvikling Peter Trier Schleidt, koncerndirektør for TDC Erhverv Jens Munch-Hansen, koncerndirektør for TDCs kundeservice Jens Aaløse og nu Gunnar Evensen for Norge og Erik Heilborn for Sverige.