Nordsjællandsk virksomhed vil have os til at spise alger for at beskytte klimaet

Algen »chlorella« har eksisteret i flere tusinde år. Den er fyldt med protein og er en langt mindre klimabelastende kilde til protein end eksempelvis kød, soja eller æg. Hvorfor indgår den så ikke i fødevarer? Fordi den stinker. Men det har et startup i Hørsholm nu løst.

Den danske startup Biotrino har skabt produktet Blonde Chlorella, som er et spiseligt algeprodukt. Her ses stifter Henrik Holm (tv.) og Søren Hedegaard (th.). Oscar Scott Carl

Tæt på Hørsholm nord for København ligger det gamle Usserød Bryggeri, som i dag huser iværksættervirksomheden Biotrino.

Ved bryggeriet står flere ståltanke fyldt med alger. En af dem bærer navnet »Pamela« og er tidligere blevet brugt til produktion af silikone til, ja, silikonebryster. Dengang stod den i Texas, USA. Siden blev den købt af den lille danske virksomhed, kørt til New York og sejlet over atlanten for nu at befinde sig i Hørsholm.