Nordsjællandsk storcenter bliver endnu større

Pensionsselskab gør klar til at udvide center med flere butikker og en sjat boliger.

Danica Pension, Danmarks største investor i indkøbscentre, gør klar til at udvide Slotsarkaderne, som i hjertet af Hillerød har et Bilka-supermarked og cirka 60 butikker.

Danske Banks pensionsben har - med overtagelse fra nytår - købt naboejendommen Slotsgade 25 af en lokal forretningsdrivende og er i dialog med kommunen om at udvide med 2.700 kvadratmeter, fordelt med 2.300 meter til ekstra butikker og cirka 400 kvadratmeter til boliger.

»Med købet får vi mulighed for at udvide Slotsarkaderne med et betydeligt areal til butikker lige der, hvor vores mange kunder kommer ind i centret fra Slotsgade, og vi får mulighed for at gøre indgangen endnu mere attraktiv. Der kommer også et mindre antal boliger, som vi er sikre på vil være attraktive for mange,« udtaler ejendomsdirektør Peter Mering.

Centret fra 1992 får øget konkurrence, når Hillerød Storcenter åbner, muligvis allerede op til julehandlen næste år. Det kommende storcenter med rigmanden Mikael Goldschmidt som ejer ventes at koste omkring halvanden milliard kroner og får et halvt hundrede butikker og blandt andet biografcenter.

Den nordsjællandske købstad rummer også centret Gallerierne, som åbnede i 2006, men på denne side af finanskrisen har mange tomme butikker.

Danicas Slotsgade-handel er formidlet af Kristensen Consulting, og Kullegaard Arkitekter i Holbæk har tegnet den sandsynlige udvidelse.

Læs også om Danicas investering i "Københavns hemmelige ø"

På landsplan er Danica den store spiller inden for butikscentre, som pensionsselskabet ejer 16 stykker af, deriblandt Frederiksberg Centret og City 2 i Høje-Taastrup. For nylig blev tre mindre centre dog sat på salgslisten., men samtidig bliver andre centre ombygget, renoveret eller ligefrem udvidet.

Andre større centerinvestorer er ejendomsselskabet Dades, norsk-franske Steen & Strøm med Field's og to andre centre samt den tværnordiske fond NREP, som på kort tid har opbygget en portefølje med foreløbig en håndfuld centre, deriblandt det kommende DISA Shopping i Herlev.

Og tirsdag fortalte PFA Pension - Danicas rival - om en nys tilkøbt ejerandel på 40 procent af bycentret Borgen i Sønderborg. Det var kun et første skridt inden for butikscentre, sagde PFA-ejendomsdirektør Michael Bruhn til Berlingske Business. Han forudså dels, at et køb på 2/3 af det kommende Broen-indkøbscenter i Esbjerg nok ville falde på plads inden nytår, dels at PFA Pension om et par år sandsynligvis var ejer eller medejer af en håndfuld centre.