Nordnet: Mindre sandsynligt at DONG bliver C20-selskab

Der vil være for få DONG-aktie i omløb til at være en del af eliteindekset C20, vurderer Nordnet.

DONG-toppen kommer formentlig ikke til at starte sin børstilværelse i C20, vurderer Nordnet. Her er det chefen for DONGs Wind Power Samuel Leupold (t.v.), bestyrelsesformand i DONG, Thomas Thune Andersen, adm. direktør i Lego, Jørgen Vig Knudstorp, samt topchef i DONG, Henrik Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den potentielt største børsnotering i danmarkshistorien. Landets femtestørste selskab. Goldman Sachs, ATP og PFA som aktionærer. Det er næsten taget for givet, at DONG Energy bliver et C20-selskab, når energikoncernen går på børsen i løbet af det næste år.

Men det er slet ikke sikkert, at DONG starter sin børstilværelse i eliteindekset, vurderer investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, fordi Staten vil blive siddende på over 50 pct. af aktierne i DONG.

»Jeg anser det som mindre sandsynligt, at DONG bliver en del af C20 fra start. Nasdaq udvælger blandt andet medlemmerne efter, hvor meget deres aktie omsættes, og hvis ikke aktierne er til stede på børsen, så omsættes de ikke,« siger Per Hansen.

Finansministeriet har netop offentliggjort, at man vil sælge aktier ned til 50,1 procents ejerandel i DONG. Tre mindretalsaktionærer har lavet en aftale med Staten om at sælge den relativt samme andel, og dermed ligger meget af ansvaret på Goldman Sachs og ATP for at sikre en fornuftig likviditet i DONG ved en børsnotering.

»Jeg kan ikke pege på, at prisen på et selskab bliver lavere, hvis ikke man er i C20. Men det er noget, man skal tage med i sine overvejelser,« siger Per Hansen:

»Man har muligheden for at bruge fondsbørsen som udstillingsvindue for sine varer, hvis man er en meget omsat aktie, og der er altså ikke ret mange, der laver roadshows uden for C20. Hvis du kommer til USA med en illikvid aktie, så skal fortællingen godt nok være god, før nogen gider høre på dig.«