Nordmand vil købe flyselskab af SAS

SAS-koncernen vil frasælge flyselskabet Widerøe som led i redningsplanen - allerede nu er der kommet bud fra Norge.

Widerøe skal sælges fra SAS - blandt andet en norsk investor er interesseret i flyselskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carl Redhead
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flyene i selskabet Widerøe kan nu snart flyve med nye piloter. Som del af SAS' redningsplan, 4XNG, vil selskabet sælge Widerøe fra og indbringe tiltrængt kapital til den kriseramte koncern.

Og et salg kan være lige om hjørnet, skriver E24.no tirsdag. Den norske investor og ejer af blandt andet flyselskabet Malmö Aviation, Per G. Braathen har bekræftet over for E24.no, at han har givet et bud på Widerøe.

Nogen detaljer om buddet har han ikke ønsket at komme ud med, men det blev vurderet i november, da SAS var tæt på konkurs, at et frasalg af Widerøe og SAS Ground Handling ville indbringe omkring to milliarder svenske kroner tilsammen, skriver E24.no.

SAS har ifølge redningsplanen brug for tre milliarder svenske kroner, hvoraf de har fået hentet 700 millioner fra salg af 19 flymotorer, som selskabet nu leaser.

Per G. Braathen er ikke den eneste, der har lagt billet ind hos SAS. Der har også verseret rygter om at finsk-britiske Flybe og Torghatten ASA er interesserede i Widerøe, skriver E24.no.

Salget af Widerøe har indtil nu været lagt på is på grund af forsinkelser i selskabets pensions- og lønaftaler mellem piloter og kabineansatte på den ene side og Widerøe på den anden side.

Alle nyheder om frasalget og buddene på Widerøe vil komme ud i form af en børsmeddelelse, siger informationschef hos SAS, Knut Morten Johansen, til E24.no tirsdag.