Nordmand overtager Telenor i Danmark

Danmarks næststørste teleselskab sender topchefen til Malaysia.

Telenors danske topchef, Henrik Clausen, drager med familien til Malaysia og overlader det danske ror til en nordmand. Foto: Telenor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks næststørste teleselskab er igen i rent norske hænder.

Efter fem år på posten som administrerende direktør stopper Henrik Clausen nemlig for at overtage chefstolen i Telenors selskab i Malaysia, DiGi. Hans danske førersæde overtages af den 47-årige Jon Erik Haug, der senest har været privatkundedirektør i Telenor i Sverige.

Han overtager et af de hårdeste telemarkeder i Norden. Telenor er i Danmark næststørste teleselskab efter TDC, som til gengæld sidder så solidt på såvel fastnet, mobilnet, Internet-forbindelser og TV, at det er en vanskelig opgave for konkurrenterne at få ordentligt fodfæste og samtidig tjene gode penge.

Fulgte med i købet

Jon Erik Haug har siden 1997 været i Telenor, som har hovedsæde i Oslo, Norge. Han er uddannet civiløkonom fra Handelshøjskolen BI i Oslo og har en MBA fra IMD i Lausanne i Schweiz. I sin tid som privatkundedirektør i Sverige har han skullet omstille organisationen til at være mere kundeorienteret. Han er gift og har to børn.

Henrik Clausen »fulgte med« i købet, da Telenor i 2005 købte Klaus Riskærs gamle Internet-forretning, Cybercity. Her havde han været administrerende direktør siden 2000.
Under Henrik Clausen har Telenor udvidet sin danske forretning med opkøbet af bl.a. mobilselskabet Bibob og den store sammenlægning af de mange Telenor-selskaber. Senest - og mest konkret - blev Cybercity og Sonofon lagt sammen under Telenor-navnet sidste år.

Omvendt har Telenor måttet opgive sine TV-drømme, så selskabet som det eneste af de store ikke kan levere såkaldt »triple play«, altså TV, Internet og telefoni fra samme leverandør til kunden. Her lurer Telenor nu på, at Telia ønsker at frasælge sit kabel-TV-selskab, Stofa.

Endnu en dansker til Asien

Henrik Clausen får i Malaysia ansvaret for landets hurtigst voksende mobilselskab, som finansavisen Wall Street Journal Asia tidligere udpegede som et af de mest innovative selskaber.

Han bliver dermed den anden danske leder, som sendes til Asien, der i øjeblikket er det hurtigst voksende mobilmarked i verden. Erhvervsdirektør Stefan Kercza drog i maj 2009 til Telenors nye selskab i Indien.

Henrik Clausen tager familien med til Malaysia.