Nordmænd skal bygge dansk hovedsæde til Microsoft

Norskejet entreprenør har fået byggeopgave til 450 millioner af Danica Pension, der får Bill Gates og kompagni som lejer i det færdige kontorhus i Lyngby.

Foto: BOGDAN CRISTEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Et af landets største byggeselskaber, norskejede Hoffmann, har vundet en 450 millioner kroner stor kontrakt på totalentreprisen for Microsofts kommende, samlede hovedsæde i Lyngby.

Kontrakten omfatter 18.000 kvadratmeter kontorer og 12.000 kvadratmeter parkering i to etager og er indgået med Danica Pension, som lejer den færdige bygning ud til IT-giganten.Berlingske Business kunne i april 2013 løfte sløret for byggeriet, der indgår i et samlet Danica-projekt til over en milliard kroner. Pensionskæmpen vil frem til 2016 etablere en helt ny lille bydel lige klos op ad Lyngby Storcenter og den kommende letbane.

"Kanalvejsprojektet" - opkaldt efter en gammel, militært anlagt kanal til forsvar for København - skal stå færdigt i 2016 og omfatter også 300-400 boliger og flere butikker. Microsoft samler sine 900 danske ansatte, der i dag sidder både i Vedbæk og på Tuborg Havn - og virksomheden håber at få gavn af beliggenheden i nærheden af Danmarks Tekniske Universitet.Hoffmann har samarbejdet med Henning Larsen Architects samt ingeniørhusene Grontmij, Alectia og Cowi om byggeprojektet.

Hoffmann kunne sidste år fejre sit 150 års jubilæum og har siden 2000 været en del af den norske børsnoterede Veidekke-koncern. Et af Hoffmanns specialer er butikscentre - firmaet har stået bag flere udvidelser af Rødovre Centrum og er i øjeblikket i gang med at gøre Frederiksberg Centret større.