Nordmænd køber storhotel i Aarhus

Norsk pensionskasse har købt Scandic-hotel i Smilets by for over 400 millioner.

Hotel Scandic City i Østergade i Århus Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en check på 415 millioner kroner har norskejede KLP Ejendomme købt Scandic Aarhus City og dermed kastet sig ud i sin første investering uden for hovedstaden.

Gennem en halv snes år har KLP opbygget en portefølje med mursten for knap tre milliarder, hovedsageligt kontorejendomme i Ørestad. For et år siden kom også TDC-hovedsædet i Sydhavnen til.

"Vi har en strategi om at være aktive forvaltere, og derfor koncentrerer vi vores kontorinvesteringer om København for at være tæt på lejere og bygninger. I Aarhus har vi indgået en 15-årig driftsaftale med Scandic, så her behøver vi ikke at være helt så tæt på," siger administrerende direktør Søren Risager-Hansen til Berlingske.

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrev om ejendomme og byggeri

Scandic-kæden har omkring 160 hoteller i Nordeuropa, og Scandic Aarhus City åbnede for godt en måned siden - med 228 værelser og beliggenhed tæt på banegården og indkøbscentret Bruuns Galleri. Sælgerne er den nordjyske entreprenørkoncern A. Enggaard og udviklngsselskabet NorCap.

KLP er pensionsselskabet for ansatte i de norske kommuner, og pengetanken rummede ved udngangen af første kvartal 315 milliarder norske kroner - det er næsten lige så meget målt i danske kroner. Knap 12 procent var investeret i mursten, heraf en del i Danmark.

KLP Ejendomme bor i en af sine Ørestad-ejendomme og har her netop indgået tre lejeaftaler på tilsammen godt 6.000 kvadratmeter. De nye lejere rykker gradvis ind til efteråret og omfatter kameraproducenten Hasselblad og to døtre af medicinalkæmpen Novartis.