Nordmænd køber sig ind i danske købmænd

NorgesGruppen køber aktiepost i Dagrofa-koncernen, som driver blandt andet SuperBest-, Spar- og Kiwi-købmandskæderne i Danmark.

Foto: Brian Bergmann. SuperBest er blandt de kæder, som Dagrofa driver.
Læs mere
Fold sammen

En af Danmarks største dagligvarekoncerner får fremover markant norsk præg. Norgesgruppen overtager Skandinavisk Holdings aktiepost i Dagrofa, der leverer en fjerdedel af danskernes dagligvareforbrug.

Det oplyser Dagrofa i en pressemeddelelse. Fremover bliver NorgesGruppen ejer sammen med Købmændenes Finansieringsinstitut (KFI). Aftalen forudsætter dog, at købmændene bakker op og vil indtræde i ejerkredsen.

Aftalen mangler desuden godkendelse af myndighederne, men Dagrofa forventer, den kan træde endeligt i kraft i løbet af foråret.

”Vejen er nu banet for et nyt, stærkt og langsigtet ejerskab bag Dagrofa. NorgesGruppen var den rigtige køber af vores aktier, og de vil sammen med KFI og købmændene gøre Dagrofa til en endnu stærkere aktør i dagligvaresektoren,” siger bestyrelsesformand i Dagrofa Anders Colding Friis i pressemeddelelsen.

Dagrofa driver selv købmandskæderne SuperBest, Kiwi, Spar og Pisiffik i Grønland. De udgør tilsammen mere end 150 butikker, og Dagrofa driver derudover også blandt andet dagligvaregrossisten SuperGros.

Skandinavisk Holding havde tidligere 55 procent af aktiebeholdningen, men fremover skal hverken KFI eller NorgesGruppen kunne sidde på over 50 procent af ejerskabet, når købmændene træder ind i ejerkredsen.

”Vi har gode erfaringer med at indgå i forpligtende samarbejde med engagerede og dygtige købmænd. Vi glæder os til sammen at udvikle butikskoncepter, sortiment og markedsføring. Vi ser frem til et godt samarbejde med både kunder, købmænd, ansatte, leverandører og KFI,” siger NorgesGruppen Tommy Korneliussen i pressemeddelelsen.