Nordmænd i opkøbsrus: Køber dansk spritmærke

Norske Arcus køber Hot n'Sweet-brandet. Dermed får danske spritklenodier som Gammel Dansk og Aalborg Akvavit selskab af den kendte Hot n'Sweet lakridsvodka, som smager af Tyrkisk Peber-bolcher.

Arcus tilføjer nu Hot n'Sweet brandet til deres portefølje, som allerede rummer en række gamle, danske spiritusmærker.
Læs mere
Fold sammen

Haps, haps, haps - nu får de gamle spritklenodier Gammel Dansk, Aalborg Akvavit og Braastad cognac endnu en kending ind i folden.

Norske Arcus-Gruppen, der ejer de kendte spiritusmærker, har offentliggjort, at de køber det populære brand Hot n'Sweet, der især er kendt for at lave lakridsvodka med smag af Tyrkisk Peber-bolcher, fra danske Strandgaarden Wine & Spirits A/S. Det skriver Arcus i en pressemeddelse.

Opkøbet er på linje med Arcus strategi om at lave mindre opkøb, der kan blive løftet af selskabets eget produktionsapparat og salgsorganisation:

»Opkøbet af Hot n'Sweet vil give en profitabel vækst i Arcus spiritus-portefølje,« siger administrerende direktør i Arcus, Kenneth Hamnes, i en pressemeddelse om købet, og tilføjer:

»Hot n’Sweet har et endnu større salgspotentiale i Danmark, nu det bliver bakket op af Det Danske Spiritus Kompagni A/S.«

Det Danske Spiritus Kompagni vil fremadrettet stå for at sælge, distribuere og markedsføre Hot n'Sweet side om side med klassikere som Aalborg Akvavit, Gammel Dansk og snaps fra Høker, som de allerede står for. Selskabet er en partnerskabsvirksomhed mellem Arcus-Gruppen og Flemming Karberg Familieholding Aps etableret i 2013.

Hot n'Sweet blev lanceret i 1993 og blev hurtigt Danmarks best sælgende vodkashot. I dag er der en række smage tilknyttet til brandet, som bliver solgt i Danmark, Norge, Sverige og Nordiske toldfri-butikker. Det årlige salg ligger omkring 21 millioner kroner.

Parterne er blevet enige om ikke at offentliggøre prisen for det nye opkøb, men hos bestyrelsen i Strandgaarden Wine & Spirits er man også godt tilfreds med, at Arcus har købt Hot n'Sweet-brandet:

»Arcus vil med sine solide markedsindsigt tage Hot n'Sweet til det næste niveau,« siger bestyrelsesformand i Strandgaarden Wine & Spirits, Niels Wendelboe Jensen.

Handlen træder i kraft fra den 31. december 2017 og produktionen af Hot n'Sweet vil rykke til Arcus' fabrik i Gjelleråsen i Norge fra februar 2018.

Arcus har været registreret på Oslos Børs siden 2016.