Nordkoreansk flyselskab dømt dårligst i verden: Skælder passagerne ud

For fjerde år i træk er det Nordkoreanske flyselskab Air Koryo blevet kåret som det dårligste i verden.

Air Koryo. Fold sammen
Læs mere
Foto: YONHAP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skytrax, som har lavet listen over verdens bedste og dårligste flyselskaber, har valgt Air Koryo som det dårligst på baggrund af deres notorisk dårlige service.

Det skriver The Independent.

Det er alment kendt, at hvis man tager et billede om bord, eller hvis man krøller en avis sammen, som har et billede af Kim Jong-Un, kan man vente sig en røffel eller det, der er værre, fra kabinepersonalet. Derudover er personalet ikke særlig bekendt med fremmedsprog.

Det er også underholdningssystemet om bord på selskabets fly, der trækker ned, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP) ifølge NBC News. På mange andre vestlige flyselskabers flyvninger er systemet fyldt op med nye film og en række klassiske spil som sænke slagskibe og skak.

Men på Koryo er underholdningen for det meste begrænset til den populære Moranbong Band pigegruppe, der synger patriotiske sange om den nordkoreanske leder Kim Jung-Un, oplyser AP. Også nordkoreanske tegneserier finder vej til underholdningssystemet.

Computerfejl holder kæmpe flyselskabs fly på jorden

Nogle mener dog, at det er en smule uretfærdigt, at Air Koryo er i bunden af listen, eftersom sikkerheden er i orden på flyene.

»Jeg tror aldrig, jeg har hørt eller set nogle referencer til, at Air Koryo skulle være farligt (at flyve med, red.), det er bare, at deres service er forfærdelig«, udtaler pilot Patrick Smith til The Independent.

Den eneste kendte ulykke med dødelig udgang skete i 1983, da flyselskabet stadig hed CAAK, ifølge Harro Ranter, stifter af Aviation Safety Network, der har gennemgået tusindvis af luftfartshændelser siden 1950erne.

I toppen af listen over flyselskaber ligger Emirates, Qatar Airways og Singapore Airlines.