Nordjyske Bank-topchef: Bedring i landbruget løfter bundlinjen

Afregningspriserne for det danske landbrug er i bedring, og derfor har Nordjyske Bank i årets første ni måneder næsten halveret sine udgifter til nedskrivninger på udlån, hvilket har resulteret i et løft af resultatet før skat med over en tredjedel.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger Claus Andersen, administrerende direktør i Nordjyske Bank, til Ritzau Finans efter offentliggørelsen af bankens regnskab for tredje kvartal tirsdag.

- Det skyldes dels en positiv konjunkturudvikling, dels en bedring inden for landbruget. Afregningspriserne både til svineavlere og mælkeproducenter er forbedret væsentligt, så det smitter af på vores regnskab, siger Claus Andersen.

I årets første ni måneder har banken nedbragt sine nedskrivninger på udlån til 62 mio. kr. fra 115 mio. kr. samme periode sidste år.

Basisindtjeningen er i samme periode øget til 287 mio. kr. fra 267 mio. kr., mens resultatet før skat er løftet med 38 pct. til 243 mio. kr., og det er Claus Andersen tilfreds med.

- Vi fastholder den positive udvikling, vi har set igennem det seneste år, og vi kan samtidig se på vores kundetilfredshedsmålinger, at kunderne er tilfredse.

- Når de to ting kan gå hånd i hånd, synes jeg ikke, at der er grund til andet end at være tilfreds, siger den administrerende direktør.

Nordjyske Bank opjusterer i regnskabet sine forventninger til årets resultat. Banken ser nu en basisindtjening på 365-385 mio. kr. mod tidligere 340-375 mio. kr., mens nedskrivningerne nu ventes at lande på 65 mio. kr. mod tidligere 75 mio. kr.

Det skyldes det gode resultat, samt at den kommende periode ifølge Claus Andersen ligeledes ser positiv ud for banken.

- Den kommende periode ser også positiv ud. For at holde fast i den positive udvikling skal vi fortsætte med at give vores kunder en god oplevelse, når de kommer ind i banken.

- Det har vi slået meget på, og det skal vi fortsætte med, for det ser vi effekten af i vores kundetilfredshedsmålinger, vurderer den administrerende direktør.

Nordjyske Bank-aktien stiger med 4,2 pct. til 125 kr. efter regnskabet.

/ritzau/FINANS