Nordjyske Bank har fremgang på stort set alle poster

Nordjyske Bank havde i første kvartal fremgang over næsten hele linjen - dog med undtagelse af renteindtægterne, der var faldende.

Arkivfoto. Nordjyske Bank havde i første kvartal fremgang over næsten hele linjen - dog med undtagelse af renteindtægterne, der var faldende.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det forhindrede dog ikke basisindtægterne fra at stige til 216 mio. kr. i årets første tre måneder fra 205 mio. kr. i samme periode sidste år opgjort på proformabasis. Årsagen skal findes i, at gebyrer og provisionsindtægterne steg i samme periode.

Banken havde i perioden en basisindtjening på 81 mio. kr. mod 71 mio. kr. i første kvartal 2016.

»Kvartalsregnskabet viser, at vi er kommet rigtig godt fra start i 2017, og banken fortsætter således sin optur, der for alvor blev påbegyndt i andet halvår 2016. Vi kan konstatere, at dansk økonomi generelt set har det bedre, og både privatkunder og erhvervskunder ser mere optimistisk på fremtiden,« siger administrerende direktør Claus Andersen i forbindelse med offentliggørelsen.

Nedskrivningerne på udlån blev i perioden forbedret til at udgøre 28 mio. kr., hvor banken måtte notere nedskrivninger for 43 mio. kr. året før.

»Faldet kan henføres til landbruget, herunder primært forbedrede afregningspriser,« skriver Nordjyske Bank i regnskabet.

Også kursreguleringerne af værdipapirer var bedre, idet de landede på 22 mio. kr. mod 13 mio. kr. i første kvartal 2016.

På bundlinjen kunne banken dermed hente et overskud før skat på 75 mio. kr. Det svarer til en fremgang på 83 pct. i forhold til overskuddet før skat på 41 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2016.

Nordjyske Bank købte i 2015 Nørresundby Bank, og meldingen i regnskabet er, at der fortsat er fokus på, at få udbytte fra fusionen:

»Nordjyske Bank har anvendt mange ressourcer på fusion samt ensretning og forbedring af processer. Banken har realiseret mange synergier fra fusionen, men har fortsat fokus på større udnyttelse af de muligheder, som fusionen har medført,« skriver banken.

Nordjyske Bank fastholder i forbindelse med regnskabet forventningerne til 2017 om en basisindtjening i intervallet 300-350 mio. kr.

Dog er der nu mulighed for, at nedskrivningerne vil være på et lavere niveau end 120 mio. kr. i år, hvis de nuværende afregningspriser for landbruget fortsætter, skriver banken.

Tidligere ventede banken nedskrivninger på udlån på omkring 120 mio. kr.

I 2016 havde banken en basisindtjening på 347 mio. kr. og nedskrivninger for 163 mio. kr. på proformabasis efter købet af Nørresundby Bank i 2015.