Nordjyske Bank fortsat presset af landbruget

Nordjyske Bank var i årets første tre måneder presset på indtjeningen såvel som på udlån og nedskrivninger i landbruget.

Foto: Henning Bagger. Nordjyske Bank.
Læs mere
Fold sammen

Til gengæld nyder banken nu godt af synergier fra fusionen med Nørresundby Bank, lyder det i regnskabet.

Kvartalets resultater, der er opgjort proforma og derfor forbundet med en vis sammenlignelig usikkerhed, bød på tilbagegang over hele linjen. Bankens nettorenteindtægterne faldt i kvartalet til 121 mio. kr. fra 136 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Samtidig lød de samlede nedskrivninger på udlån på 43 mio. kr. mod 21 mio. kr. i første kvartal sidste år.

»Nedskrivningerne kan hovedsageligt tilskrives mælkeproducenter og svineavlere, der er hårdt presset af lave afregningspriser. Niveauet for nedskrivninger er påvirket af årlige afskrivninger på sikkerheder i landbrugsaktiver i første kvartal«, skriver banken i regnskabet.

Det førte til et proformaresultat før skat på 41 mio. kr. i perioden mod 92 mio. kr. i samme kvartal året før.

Nordjyske Bank noterer, at fusionssynergier i stigende grad realiseres på både indtægts- og udgiftssiden, hvilket ligger til grund for, at forventningerne til årets samlede resultat fastholdes.

Nordjyske Bank venter for hele 2016 fortsat en basisindtjening i intervallet 300-350 mio. kr. Banken venter endvidere stadig nedskrivninger på udlån i niveauet 145 mio. kr., men det er en vurdering, som Nordjyske Bank er blevet mindre sikker på.

»Nedskrivningerne er forbundet med stigende usikkerhed relateret til landbrugets udfordringer«, hedder det i regnskabet.