Nordjyske Bank fortsat presset af landbruget

Nordjyske Bank var i årets første tre måneder presset på indtjeningen såvel som på udlån og nedskrivninger i landbruget.

Nordjyske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til gengæld nyder banken nu godt af synergier fra fusionen med Nørresundby Bank, lyder det i regnskabet.

Kvartalets resultater, der er opgjort proforma og derfor forbundet med en vis sammenlignelig usikkerhed, bød på tilbagegang over hele linjen. Bankens nettorenteindtægterne faldt i kvartalet til 121 mio. kr. fra 136 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Samtidig lød de samlede nedskrivninger på udlån på 43 mio. kr. mod 21 mio. kr. i første kvartal sidste år.

»Nedskrivningerne kan hovedsageligt tilskrives mælkeproducenter og svineavlere, der er hårdt presset af lave afregningspriser. Niveauet for nedskrivninger er påvirket af årlige afskrivninger på sikkerheder i landbrugsaktiver i første kvartal«, skriver banken i regnskabet.

Det førte til et proformaresultat før skat på 41 mio. kr. i perioden mod 92 mio. kr. i samme kvartal året før.

Nordjyske Bank noterer, at fusionssynergier i stigende grad realiseres på både indtægts- og udgiftssiden, hvilket ligger til grund for, at forventningerne til årets samlede resultat fastholdes.

Nordjyske Bank venter for hele 2016 fortsat en basisindtjening i intervallet 300-350 mio. kr. Banken venter endvidere stadig nedskrivninger på udlån i niveauet 145 mio. kr., men det er en vurdering, som Nordjyske Bank er blevet mindre sikker på.

»Nedskrivningerne er forbundet med stigende usikkerhed relateret til landbrugets udfordringer«, hedder det i regnskabet.