Nordjysk mangemillionær køber sig ind i Saxo Bank

Rigmand fra Aalborg smider millioner på bordet og køber aktier i Saxo Bank, erfarer Berlingske.

Foto: Bax Lindhardt

Den nordjyske rigmand Eigild Bødker Christensen har i hemmelighed købt sig ind i Saxo Bank. Det erfarer Berlingske Business fra flere kilder. Hovedpersonen bekræfter nu aktiekøbet.

Hundredevis af nuværende og tidligere medarbejdere i Saxo Bank ejer aktier i banken, men da den ikke er noteret er der heller ikke nogen rigtig handelsplads at handle aktierne på. Derfor åbner der særlige »vinduer«, hvor aktionærernen kan handle aktier, og her har Eigild Bødker Christensen for få dage siden købt flere aktieposter op, så han nu er med i ejerkredsen i banken.

Det er uvist, hvor mange aktier der er tale om, men der er tale om en mindre aktiepost, ifølge Berlingskes kilder.

Saxo Bank vil hverken be- eller afkræfte Berlingskes oplysninger. Men det vil Eigild Bødker Christensen gerne, da Berlingske spørger ham om investeringen.

»Ja, jeg har købt en lille bunke aktier i Saxo Bank. Det er bare en lille hyggeinvestering, fordi de spurgte mig, om jeg ville købe nogle aktier. Får jeg mulighed for at købe flere på et tidspunkt, vil jeg overveje det,« siger Eigild Bødker Christensen.

Eigild Bødker Christensen skabte sin formue på at starte og siden børsnotere trykkerivirksomheden Color Print. Virksomheden blev siden overtaget og afnoteret fra børsen af kapitalfonden Polaris, der solgte den igen i 2012.

Siden har Eigild Bødker Christensen, der hører til blandt de rigeste i Nordjylland, investeret vidt og bredt. I 2010 købte han sig ind i energihandler-virksomheden Neas Energy sammen med en gruppe lokale investorer. Det var en god idé. I 2010 betalte de i alt 300 mio. kr. for virksomheden. Da Neas Energy dette forår blev solgt, betalte det britiske energiselskab Centrica 1,9 mia. kr. for virksomheden.

Med handlen indkasserede Eigild Bødker Christensen den nette sum af 628 mio. kr.

»Jeg har først lige fået pengene ind på kontoen for nylig, og så skal de jo investeres. Jeg får ikke noget ud af at have dem stående i banken. Udover denne investering i Saxo Bank kigger jeg på at købe nogle ejendomme,« siger Eigild Bødker Christensen.

Nu er nogle af pengene altså brugt til at blive medejer af Saxo Bank.

Eigild Bødker Christensens aktiekøb i Saxo Bank kommer efter en større handel i sommeren sidste år, hvor Saxo Banks stiftere, Kim Fournais og Lars Seier Christensen,  sammen med en gruppe mindre aktionærer solgte aktier i banken til indonesiske Sinar Mas Group. Med handlen købte Sinar Mas med 9,9 pct. af aktierne for samlet set 951 mio. kr., hvilket værdisatte Saxo Bank til 9,6 mia. kr. i alt.


Af de 9,9 pct. af aktierne, der dengang skiftede hænder, kom de 7 pct. fra Fournais og Seier, som derefter sad på knap 52 pct. af aktierne i Saxo Bank til sammen.