Nordjysk fiskekoncern sælger majoritet til nordmænd - flere danske arbejdspladser på vej

Amanda Seafoods nåede sidste år at runde sin 100 års fødselsdag. Nu er 68 pct. af Frederikshavn-virksomheden kommet på store norske hænder.

Foto fra Iris. Fold sammen
Læs mere

Køberne er det norske holdingselskab Insula, der har hjemme i Leknes i Lofoten. Selskabet, der blev etableret i 2015 har siden start været særdeles aktiv i forhold til opkøb og samarbejde med diverse fiske- og forædlingsvirksomheder. I 2016 forventer Insula-selskabet at nå en omsætning på 2,1 mia. norske kroner.

Det skriver FødevareWatch.

I Frederikshavn vækker handlen glæde.

»Det er ekstremt glædeligt, det der her er sket. Vi har vært ude og se efter en ny hovedinvestor i forhold til at kunne fortsætte vores vækstrejse. Lidt populært sagt giver det os en større bane at spille på, og der har vi i vores øjne fundet den mest optimale samarbejdspartner og hovedinvestor i forhold til at kunne fortsætte den vækst, som vi kæmper for hver eneste dag,« siger Jesper Kold Sørensen, adm. direktør i Amanda Seafoods, til FødevareWatch.

Han forklarer videre, at det er særdeles vigtig for det Amanda Seafoods at forblive på dansk jord. Han forudser, at virksomheden, der i dag har omkring 40 medarbejdere, blive større efter salget til Insula.

»Vi kommer til at vokse. Det her er godt for Amanda Seafoods og for hele byen Frederikshavn. Det her kommer til at betyde flere arbejdspladser,« siger Jesper Kold Sørensen til FødevareWatch.

Han ønsker i første omgang ikke at gisne om, præcis hvor mange nye arbejdspladser, Insulas indtræden i ejerkredsen vil betyde. Han fortæller dog, at det giver Amanda Seafoods øget adgang til det finske, norske og svenske marked, ligesom selskabet får adgang til Insula-koncernens produktsortiment. Insula har i forvejen 14 fiske- og forædlingsvirksomheder.