Nordjysk bitcoin-boss vil være blandt de fem største i verden

Efter mere end 25 år som sælger og manager i den internationale musikindustri, har nordjyske Ronny Boesing vendt pladespilleren ryggen og starter nu en dansk bitcoinbørs med base i Blokhus. Gennemsigtighed og sund, dansk fornuft skal sikre børsen international succes.

Danske Ronny Boesing åbner nu sin egen bitcoinbørs. Fold sammen
Læs mere

»Jeg har altid været en pionér af ånd.«

Sådan karakteriserer nordjyden Ronny Boesing sig selv, og hvorfor han nu vælger at starte den første bitcoinbørs op i Danmark. Han blev i starten af året kontaktet af en international investorgruppe, der, blandt andet på grund af den åbne og liberale erhvervsstruktur i Danmark, ønskede at starte en bitcoinbørs op herhjemme. Ronny Boesing tog udfordringen op, og mandag åbnede Crypto Coins Exchange Denmark (CCEDK) med ham som stifter op for bitcoinhandel i Danmark.

Selv havde han ikke tænkt valutahandel som noget, han havde den store interesse i at gå ind i, men med bitcoins var det anderledes.

»Jeg ser ikke bitcoin som en valuta på linje med dollaren eller rublen. Men mere som en vare, der på sigt vil blive mere og mere efterspurgt. Alle de gamle valutaer har ikke det samme potentiale, som det her produkt har,« siger Ronny Boesing.

Han har i mange år arbejdet i musikindustrien, men med internettets fremkomst er branchen så udfordret, at han har valgt at skifte spor. Målet er nu at gøre CCEDK til en stor spiller på det digitale valutamarked.

»Vi håber at blive blandt de fem største på verdensplan,« siger han om sin danske børs, der vil fungere som en international handelsplads.

Bitcoin har i sin korte levetid haft en turbulent levetid, og den digitale valuta har særligt i det seneste halve år oplevet en del negativ omtale. Værst da den japanske bitcoinbørs MtGox, der var blandt de største af sin art på markedet, teknisk brød sammen og senere måtte lukke. Siden december er kursen i det store billede dykket fra et niveau på over 1100 dollars til at svinge på mellem 400 og 600 dollars. Men det afskrækker langt fra den nordjyske entreprenør.

»Som med et hvilket som helst nystartet produkt, der skal forsøge at klare sig på markedet, vil man i startfasen opleve forskellige typer situationer. Som når Kina går ind og forbyder bitcoin-handel i landet eller MtGox går ned. Det er alt sammen et skridt fremad, hvor det handler om survival of the fittest. Men så er det bare med at markere sig som et seriøst alternativ på markedet,« siger Ronny Boesing.

Og netop seriøsitet og transparens er noget, der skal gøre CCEDK til en stor spiller i det en anelse brogede bitcoinmarked, hvis grundlægger(e) for eksempel er anonym(e). I flere lande har bitcoinen været udskældt og anset for en lyssky opfindelse, men CCEDK lægger kortene på bordet og lægger på hjemmesiden både navne og adresseoplysninger frem på sig selv, sin revisor og advokat. Og selvom bitcoin-handel ikke er offentligt reguleret i Danmark, vil CCEDK operere, som var det under tilsyn fra Finanstilsynet.

»Vi følger alle de regler, som gør sig gældende for virksomheder, der handler med valuta,« fortæller den nordjyske bitcoin-direktør.

I starten bliver CCEDK ikke noget, Ronny Boesing regner med at blive rig på. Men han tror på projektet, og skulle det endelig ikke lykkes, er han i gang med en bacheloruddannelse på Aalborg Universitet, som han kan falde tilbage på.