Nordjylland: Liftra

Seks regioner, seks vindere. Alle som én imponerer de regionale vindervirksomheder i virksomhedsdysten Entrepreneur of the Year.

EY Entrepreneur of the Year i Bella Center. Vinder af region Nordjylland, Liftra ApS. Dir. Per Fenger og Maria Vinther Fenger. Den 24. november 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årets vækstvinder i region Nordjylland i Entrepreneur of the Year-dysten er Liftra ApS. Og når man kigger på Aalborg-virksomhedens resultater, så er det svært ikke at bifalde juryens valg.

Liftra gør sig i løfteudstyr, som er målrettet vindmøllebranchen. Virksomhedens specialdesignede udstyr kommer i spil, når de store møller skal serviceres og repareres. Liftra blev etableret som en konsulentvirksomhed i 2003 af makkerparret Jens Mortensen og Per Fenger, men i dag har den ændret sig. Konsulentdelen er skubbet i baggrunden, og udstyrsproduktionen er for alvor kommet op i gear.

Det kan man også aflæse af nøgletallene. Sidste år kunne Liftra præstere en omsætning over 100 mio. kr. og en bundlinje på 12 mio. kr. Væksten de seneste år har været på over 25 procent, og ledelsens ambition er at opretholde den vækst de næste år.

Man kan med rette spørge, om så høje vækstforventninger ikke er svære at leve op til, når man befinder sig i noget så volatilt som vindmøllebranchen. Liftras adm. direktør Per Fenger forklarer dog, at der er en finte.

»Vi er ikke specielt påvirkede af markedsmæssige skvulp, for vores udstyr bruges på de eksisterende vindmøller, der skal serviceres. De vindmøller forsvinder ikke lige med det samme. Markedet vokser pænt, når det drejer sig om større megawatt-møller. Vi er først lige kommet rigtigt i gang,« siger han.

»Nu er vi et sted, hvor vi har produkter, der kan bruges på tværs mølleproducenterne. Og endnu vigtigere – vi har patenteret dem.«

De øvrige regionale vindervirksomheder: