Nordisk underholdningsgigant bliver splittet op

MTG splitter koncernen op efter det mislykkede frasalg til TDC, som pludselig selv blev købt.

Oven på det mislykkede frasalg til TDC skilles MTGs underholdningsdivision med bl.a. Viasat og Viaplay nu ud i et selvstændigt selskab. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nordiske TV- og underholdningsgigant MTG bliver splittet op i to selskaber, så den del, som danske TDC havde planlagt at købe for 15 milliarder kroner, bliver et selvstændigt selskab.

MTG og Nordic Entertainment Group bliver nu to selvstændige selskaber. Nordic Entertainment Group står for hele MTGs nordiske TV-virksomhed Viasat med bl.a. TV-kanalen TV3, streamingtjenesterne Viaplay og Viafree, Splay Networks og radiostationer, og det bliver Anders Jensen, der fortsætter som administrerende direktør for selskabet. Han sad tidligere med i TDCs koncernbestyrelse og var hoveddrivkraften i den aftale med TDC, som faldt til jorden, da tre danske pensionskasser og det australske Macquarie overraskende lagde et bud på 40,5 milliarder kroner på TDC.

MTG vil fortsætte med at stå for e-sportsaktiviteter, onlinespil og digitale videoindhold, og den danske koncernchef, Jørgen Madsen Lindemann, fortsætter som administrerende direktør, oplyser MTG (Modern Times Group) i en pressemeddelelse.

Opsplitningen vil ske i løbet af andet halvår af 2018.

Viasat er Danmarks femtestørste TV-leverandør med omkring 120.000 TV-kunder, og Nordic Entertainment Group omsatte sidste år for 14 milliarder svenske kroner.

MTG har tidligere solgt sine baltiske aktiviteter fra. De blev købt af et konsortium, der har TDCs nuværende bestyrelsesformand, Pierre Danon, som bestyrelsesformand.