Nordisk telegigant fortsætter væksten

Det store teleselskab Telenor lever op til forventningerne, og de får et pænt overskud i andet kvartal.

Telenor åbner første halvdel af 2015 med et fint overskud, men selskabet arbejder stadig på fusion med Telia. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALBERT GEA

Midt i alt postyret om, hvorvidt EU vil tillade en stor fusion mellem Telenor og Telia, kommer den norske telegigant med regnskab for andet kvartal og dermed også første halvår af 2015.

Telenor kommer ud af andet kvartal uden de store overraskelser. De får et driftsresultat (EBITDA) på godt 10,5 milliarder norske kroner i andet kvartal, og omsætningen ligger lige omkring de 30 milliarder norske kroner, som analytikerne havde forventet. Det er lig med en vækst i omsætningen på seks procent.

På bundlinjen tjener Telenor 9,5 milliarder norske kroner for første halvdel af 2015, og det er en stigning på 22 procent i forhold til 2014.

Telenor offentliggør ikke særskilte tal for det danske marked, da de betegner Danmark som et »ikke fortsættende marked«. Det kan dog ses i regnskabet, at Telenor får et overskud på »ikke fortsættende aktiviteter« på 291 millioner norske kroner imod et underskud på 102 millioner sidste år, og Danmark indgår i det regnskab.

Omsætningen for første halvdel af 2015 lander på 60 milliarder norske kroner, og det er næsten 10 milliarder bedre end samme halvår 2014.

Telenor fremhæver selv markeder i Myanmar og Pakistan som markeder, der har oplevet flot vækst i første halvår af 2015, men Danmark bliver altså ikke nævnt med et eneste ord i halvårsrapporten.