Nordisk finanskæmpes indtjening daler mindre end ventet

Den finske forsikringskoncern Sampo, der står bag IF-forsikring og ejer store aktieposter i Nordea og Topdanmark, havde godt styr på driften i årets andet kvartal, men et skuffende investeringsafkast satte også sine spor i onsdagens kvartalsregnskab.

Foto: SEPPO SIRKKA. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Koncernens resultat før skat endte på 477 mio. euro i kvartalet mod 528 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Det var dog bedre end ventet, da analytikerne ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg havde spået et resultat før skat på 469 mio. euro.

Det gav et resultat per aktie på 0,75 euro, hvilket var et fald fra samme kvartal sidste år, hvor resultatet per aktie landede på 0,82 euro.

Tilbagegangen skyldes blandt andet et skuffende afkast fra investeringer, og Sampo medgiver i regnskabet, at det befinder sig i et udfordrende miljø, hvor de lave renter gør det svært at skabe fornuftige afkast fra obligationsbeholdninger.

Selskabet venter fortsat stærke resultater i 2016 og hæver endda forventningerne for IF-forsikring, der har klaret sig bedre end ventet i løbet af det seneste kvartal.

På børsen i Helsinki falder Sampo-aktien onsdag formiddag med 1,2 pct. til 38,57 euro.