Nordisk Film satser stort på computerspil

Over de næste par år vil Nordisk Film investere et trecifret millionbeløb i nordiske spilvirksomheder

Arkivfoto: Unge spiller computerspil i turneringen GAMES i Øksnehallen i København. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Nordisk Film kaster sig nu ud i en aggressiv satsning på det voksende marked for computerspil, skriver Finans.

Over de næste par år vil selskabet investere et trecifret millionbeløb i nordiske spilvirksomheder og dermed skabe et nyt, digitalt forretningsområde for den kapitalstærke Egmont-koncern.

»Vi kommer til at investere i en håndfuld mindre og mellemstore spilvirksomheder med fokus på Norden. Ejerne og stifterne vil beholde majoriteten, men vi vil have en pæn andel,« siger Mikkel Weider, der er direktør for den nye division Nordisk Film Games og indtil nu har ledet selskabets digitale udviklingsforretning.

Markedet for computerspil gror hurtigt og er vokset sammen med den underholdningsbranche, som er Egmonts hjemmebane, skriver Finans.

Investeringerne er et ben i Egmonts samlede strategi: Koncernen har ofte gentaget, at den bugnende egenkapital, som sidste år nåede 5,6 mia. kr., skal investeres og gerne i digitale forretninger. De seneste to år har Egmont købt op for i alt 302 mio. kr.

Janos Flösser, seniorpartner i Promentum Capital, der bl.a. investerer i spilbranchen, er begejstret for Egmonts satsning.

»Egmont har stor erfaring med indhold og produktion til alle platforme, og det er en naturlig konsekvens, at koncernen nu breder den ud til interaktiv underholdning. Egmont er en af de bedste investorer, man kan have med sig til gaming. Det har taget dem lang tid at komme så langt, men det er en supergod beslutning,« siger han til Finans.