Nordisk Film fyrer 50 medarbejdere

Under oprydningen i det danske produktionsselskab skal der spares 100 millioner kroner efter et svagt resultat sidste år.

Den stolte isbjørn må slippe en del af sit kuld, når den nye topchef laver nye strategiplaner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Brian Bergmann
Det kommende år ser ikke alt for lyst ud for Nordisk Film, der med en ny topchef tager fat på en tidlig forårsrengøring. Blandt andet skal 50 ansatte fyres, og lønsomheden i en række underselskaber bliver gransket. Det skriver Børsen.

»Vi havde en rekordomsætning i 2008, men fik et utilfredsstillende resultat. Vi har i den forbindelse taget nedskrivninger på vores investeringer i en række selskaber,« siger Allan Hansen, der har siddet på topposten siden december.

Nordisk Film offentliggør først de detaljerne tal for 2008, når moderselskabet Egmont kommer med årsregnskab, men der er allerede flere kroge, hvor topchefen ved, der er brug for en kost og fejebakke.

Hans forgænger, Michael Ritto, tog 10 produktionsselskaber ind under Nordisk Film, som nu bliver taget op til revurdering.

»Det er ingen hemmelighed, at flere at disse selskaber ikke lever op til forudsætninger, vi havde lagt ind ved købet af dem. Men samtidig er der er masse potentiale i selskaberne,« vurderer Allan Hansen og fortsætter:

»Med nogle selskaber kan vi komme til en skillevej, hvor vi siger, at vi ikke kan blive enige om perspektiverne, eller de kan ikke passe ind i vores scope. Det er en portefølje, der ikke vokser, men snarere vil blive skåret til,« siger han.

I alt 50 af de 1.150 ansatte funktionærer hos Nordisk Film må se sig om efter et nyt job. Samtidig vil det have stor effekt for mange af de ansatte på freelanceaftaler.