Nordicom nedjusterer efter forhøjelse af bidragssatser

Bidragsforhøjelser på realkreditgæld bliver en dyr fornøjelse for ejendomsselskabet Nordicom, der på den baggrund må se sig nødsaget til at nedjustere forventningerne til indtjeningen i 2016.

Bidragsforhøjelser på realkreditgæld bliver en dyr fornøjelse for ejendomsselskabet Nordicom, der på den baggrund må se sig nødsaget til at nedjustere forventningerne til indtjeningen i 2016. Fold sammen
Læs mere

Tre realkreditinstitutter har på lån for cirka 1214 mio. kr., svarende til 53,4 pct. af Nordicoms finansielle gæld, varslet en forhøjelse af bidragssatser til 4,5 pct.

Og som følge af den højere pris på finansieringen venter Nordicom nu blot et EBVAT-resultat (resultat eksklusive værdireguleringer og skat, red.) for hele året på 15-25 mio. kr. Den tidligere forventning var et resultat i niveauet 20-30 mio. kr.

- Bidragsforhøjelserne påvirker ikke Nordicoms overordnede finansielle situation, men understreger derimod behovet for en gennemførelse af en restrukturering af Nordicom, skriver selskabet i sit halvårsregnskab.

I første halvår har Nordicom realiseret et EBVAT på 11,2 mio. kr., hvilket er en forbedring på 2,8 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år.

Derimod er resultatet før skat faldet fra 19,7 mio. kr. til 2,8 mio. kr., hvilket primært skyldes et fald i værdireguleringer på ejendomme. Værdireguleringer udgjorde for første halvår 2016 et minus på 0,5 mio. kr. mod positive reguleringer på 16,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

Af regnskabet står det klart, at Nordicom fortsat er en virksomhed i krise.

- Nordicom er i en vanskelig finansiel situation, og ledelsens væsentligste fokus er fortsat at bestræbe sig på at gennemføre en finansiel restrukturering af Nordicom, herunder særligt at forfølge mulige investorspor, fremgår det af regnskabet.