Nordicom henter ny finansdirektør med fortid i DAB

Foto: Sophie McAulay. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Det kriseramte ejendomsselskab Nordicom har sat navn på sin nye finansdirektør. Det bliver Brian Grønnegaard, som med virkning fra den 1. april skal stå for ejendomsselskabets regnskabsbøger, efter at økonomichef Christian Johannessen i slutningen af januar indgav sin opsigelse med henblik på at fratræde med udgangen af april.

Brian Grønnegaard kommer fra en stilling som finansdirektør i Danske Andelskassers Bank, som han forlod i 2016, og har tidligere haft en tilsvarende stilling i Nordania Leasing.

Med udnævnelsen er der sat navn på en af to væsentlige ledelsesposter. Bestyrelsen og administrerende direktør Ole Steensbro enedes i slutningen af februar om, at Steensbro fratræder sin stilling i løbet af de kommende 12 måneder.

Nordicom kæmper i øjeblikket med en høj gæld og er ved at finde en løsning for fremtiden.

Selskabet blev hårdt ramt af finanskrisen og havde ved udgangen af første halvår en gæld på 2,34 mia. kr., mens ejendommene var bogført til 2,26 mia. kr. Derfor var egenkapitalen negativ med cirka minus 80 mio. kr.

Den britiske kapitalfond og hovedaktionær Park Street Asset Management har i løbet af 2016 købt op i selskabet og sidder på mere end 50 pct. af aktierne.

/ritzau/FINANS