Nordicom går videre med redningsplan - konverterer gæld til aktier

Ejendomsselskabet Park Street Nordicom er nået et skridt videre i en redningsplan, der skal få selskabet på rette fode efter en årrække med problemer oven på finanskrisen.

Arkivfoto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Selskabet har besluttet at konvertere gæld for samlet 241,7 mio. kr., som bliver til 30,8 mio. nye B-aktier.

Gælden er dog kun værdisat til 202,1 mio. kr., og Park Street Nordicoms hovedaktionær - den britiske kapitalfond Park Street Asset Management - køber rub og stub.

Der er tale om et forslag, som aktionærerne tidligere i år sagde ja til. Med konverteringen bliver ejendomsselskabets aktiekapital udvidet til 42,85 mio. fra 12 mio., og Park Street Asset Management vil herefter øge sin ejerandel til 87,6 pct. fra 56 pct.

Derudover har kapitalfonden forpligtet sig til at skyde to gange 50 mio. kr. ind i selskabet i løbet af næste år, hvor det ene vil være gældskonvertering af 90 mio. kr., som kapitalfonden stadig har tilgode.

»Det her er en markant milepæl for Park Street Nordicom, hvilket kun lykkes med stor vilje og støtte fra vores bankforbindelser,« siger administrerende direktør Pradeep Pattem i en kommentar.

Han glæder sig desuden over, at selskabet har indgået en samarbejdsaftale med selskabet LEA Ejendomspartner, der skal stå for driften af Park Street Nordicoms ejendomme i Danmark.

»Med disse ændringer på plads ser selskabet frem til at skabe en førende platform for investeringer i fast ejendom,« siger han.

Park Street Nordicom fastholder forventningerne til 2017 og regner fortsat med et driftsoverskud før renter, skat og værdireguleringer på 25-35 mio. kr.

For 2018 venter selskabet et overskud på 80 mio. kr., hvor forbedringen primært er trukket af den knap så tunge gældsbyrde.

Park Street Nordicom har været igennem en langvarig nedtur efter finanskrisen, hvor store fald i ejendomspriserne skabte store underskud.

Selskabet tabte hele egenkapitalen, men på det seneste har resultaterne været i bedring, og selskabet har forbedret resultaterne, efter at Park Street Asset Management købte op i selskabet gennem 2016.