Nordicom fordobler underskuddet

Ejendomsudviklingsselskabet Nordicom har det fortsat mere end bare almindelig vanskeligt.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

I årets andet kvartal faldt omsætningen til 48,4 mio. kr. fra 53,8 mio. kr. i samme periode året før, men tallene bliver kun mere triste, jo længere man nærmer sig bundlinjen i regnskabet.

Driftsresultat, EBIT, dykkede til et minus på 73,6 mio. kr., hvor der i andet kvartal 2012 blev noteret et overskud på 21 mio. kr.

Før værdireguleringer og skat af de fortsættende aktiviteter, EBVAT, noterede Nordicom et plus på 3,1 mio. kr. voksende fra små 3 mio. kr. året før.

Men på bundlinjen voksede underskuddet til det dobbelte - 88,5 mio. kr. - mod et underskud på 44,1 mio. kr. i andet kvartal 2012.

De svage resultater medfører, at selskabets egenkapital er negativ med 51,2 mio. kr. ved udgangen af kvartalet. Derfor vil ledelsen i Nordicom »snarest muligt« snakke med kreditinstitutterne om vilkår for nødvendige forlængelser af bank- og øvrige låneaftaler, som udløber ved udgangen af 2013. Og i den forbindelse vil man samtidig forsøge at få tilført ny aktiekapital.

Nordicom fastholder dog forventningerne til hele 2013, hvor der stadig ventes et resultat eksklusive værdireguleringer og skat (EBVAT) for de fortsættende aktiviteter i niveauet 10-20 mio. kr.