Nordic Tankers sælger skib

Nordic Tankers har solgt LR1 produkttankskibet "Nordic Hanne" til købere i Singapore, oplyser rederiet.

Skibet er bygget på B&W-værftet i 1987, og vejer 84.000 ton. "Nordic Hanne" forlader samtidig LR1-pool'en, der er ledet af D/S Torm.

Umiddelbart oplyses der intet om de økonomiske aspekter vedrørende salget.

- Salget kommer ikke til at have indflydelse på halvårsregnskabet, som kommer 29. august, men indgår naturligvis i vores forventninger til årets resultat. Salgsbeløbet vil jeg dog ikke ud med, siger regnskabschef i Nordic Tankers, Jørgen Engeman, til RB-Børsen

Nordic Tankers blev noteret på fondsbørsen i sidste måned, hvor første handelsdag var den 12. juni. De nye aktier blev afregnet til 85 kr. og provenuet fra børsnoteringen - ca. 175 mio. kr. - er øremærket til investeringer i to nye kemikalieskibe.

- Vi vil generelt gerne fornye flåden, sagde administrerende direktør Flemming K. Sørensen til RB-Børsen i forbindelse med noteringen.

Ud over fornyelse og udvidelse af flåden overvejer rederiet, om det skal tage aktiviteter ind, som tidligere har været outsourcet. Visionen er at blive en af de største danske aktører inden for tankskibsfart med fokus på kemikalie- og produkttankskibe.

Aktien i Nordic Tankers kostede tirsdag formiddag 96,50 kr. efter en stigning på 0,50 kroner.

RB-Børsen