Nordic Tankers: Rygter er ren spekulation

Hos Nordic Tankers betegner administrerende direktør Tommy Thomsen det som "rene spekulationer", at rederiet skulle ligge i forhandlinger med en potentiel investor, som shippingavisen Lloyd's List skriver.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi sagde i vores regnskab for tredje kvartal, så udløb vores låneaftaler ved nytår. Der fik vi en forlængelse med bankerne frem til 31. marts 2012. Bankerne skal tilrettelægge lånene på længere sigt, og som en del af det indgår selvfølgelig overvejelser om, hvordan selskabets kapitalberedskab forstærkes, siger Tommy Thomsen til Ritzau Finans.

Han bekræfter, at selskabet fortsat har vækstambitioner og ønsker at øge sin flåde. I dag disponerer Nordic Tankers over 90 tankskibe, hvoraf 15 er egne skibe, mens resten er indchartrede eller til rådighed gennem pool-samarbejder og management-aftaler.

- Forudsat det kan gøres via profitabel vækst og forudsat, at det skaber langsigtet værdi, ønsker vi at vokse flåden. Men med det nuværende kapitalberedskab er det svært at investere i nye aktiver i form af at købe nye skibe. Så en del af den langsigtede løsning for virksomheden vil være at forbedre kapitalberedskabet, så det bliver muligt, siger Tommy Thomsen.

På spørgsmålet om, hvorvidt der foregår konkrete forhandlinger med investorer, siger han:

- Hvis der gjorde, ville jeg ikke sige noget om det. Det ville ikke være rigtigt af mig at kommentere rygter.

Nordic Tankers kom ud af de første tre kvartaler af 2011 med et underskud på 28,1 mio. dollar (cirka 165 mio. kr.). Og Tommy Thomsen tror, at det sløje marked vil fortsætte et stykke tid endnu. Men på længere sigt er han ikke helt pessimistisk.

- Fragtraterne fortsætter med at være utilfredsstillende. Det gælder også de segmenter, vi opererer i. Jeg er ret sikker på, at vi er i bunden af markedet, men spørgsmålet er, hvor længe det lave marked fortsætter. Det positive ved kemikalie- og produkttanksegmentet er, at der er begrænset tonnagetilgang. Så hvis vi kunne se lidt mere positive tendenser omkring den generelle efterspørgsel, som er drevet af den makroøkonomiske udvikling, så kunne det tegne godt, lyder det fra Nordic Tankers-direktøren.