Nordic Shipholding med skum for boven i første kvartal

Der var fuld fart frem for rederiet Nordic Shipholding i første kvartal.

Læs mere
Fold sammen

Den samlede omsætning faldt, mens den såkaldte TCE-omsætning (charter-indtægter) steg, fremgår det af regnskabet offentliggjort onsdag.

Omsætningen var sammensat af bruttoomsætning for skibene i Handytankers-poolen og TCE-indtjening under tidscertepartiet for LR1-tankeren - som opgøres efter fradrag af rejserelaterede omkostninger - mens omsætningen for den tilsvarende periode i 2014 udgjordes af bruttoomsætningen fra de to pools Handytankers og Straits, skriver Nordic Shipholding i regnskabet.

Skibenes driftsudgifter faldt små 28 pct. til 3,4 mio. dollar.

- De markante besparelser i 1. kvartal 2015 kan henføres til skiftet af teknisk manager i 2014 og engangsudgifter i 2014 på 0,6 mio. dollar. i forbindelse med skift af teknisk manager, oplyser rederiet.

Driftsoverskuddet steg til 5,2 mio. dollar fra 1,2 mio. dollar som følge af stigende indtægter samt diverse engangsudgifter i 2014 i forbindelse med skift af teknisk manager og højere omkostninger til eksterne rådgivere i forbindelse med restruktureringen i december 2013.

Nettooverskuddet steg markant til 2,7 mio. dollar sammenlignet med et tab på 1,1 mio. dollar kvartal 2014.

Nordic Shipholding fastholder sine forventninger til 2015 om et EBITDA-resultat på 13-16 mio. dollar og et nettoresultat på 3-6 mio. dollar. Selskabets cash-flow ventes i størrelsesordenen 5 til 8 mio. dollar efter betaling af 4 mio. dollar i ordinære afdrag på lån i 2015.