Nordic Capital upåvirket af indgreb

En af Nordens største kapitalfonde med økonomiske interesser i flere danske virksomheder er tilfreds med dele af regeringens skatteindgreb. »Grundtanken med at reducere selskabsskatten og rentefradrag er helt korrekt,« siger Christian Dyvig, Nordic Capital.

Direktør Christian Dyvig fra Nordic Capital glæder sig især over, at selskabsskatten har fået et hak nedad i den nye skattepakke. Foto: Christian Als Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens skatteudspil er neutralt for den store nordiske kapitalfond Nordic Capital, der i Danmark ejer Falck, Kompan, Unomedical, Sonion og Dangaard Telekom.

»Vores selskaber går heldigvis så udmærket, at deres indtjening er ganske høj i forhold til deres gæld. Vores investeringer er ikke gældsdrevne, de er operationelt drevne. Og lever du af at forbedre den operationelle performance, har du også glæde af, at selskabsskatten sættes ned,« siger partner i Nordic Capital, Christian Dyvig.

Han understreger, at samtlige fem danske selskaber under Nordic Capitals vinger betaler skat.

»Det gjorde de før regeringens forslag, og det gør de bagefter.«

Forklaringen er, at indtjeningen har været så stor i forhold til renteudgifterne i de fem danske virksomheder, at Nordic Capital ikke bliver ramt af de strammere regler for at fratrække renteudgifter.

Det er hans personlige opfattelse, at skatteministerens grundtanker i forslaget i bund og grund er rigtige og fornuftige ud fra en samfundsmæssig betragtning.

»Det er utrolig vigtigt for erhvervslivet i Danmark, at selskabsskatten bliver mere konkurrencedygtig og mere progressiv, og jeg kan rigtig godt lide den del af begrænsningen af rentefradraget, der har med ebit (overskud før renter, red.) at gøre. Der rammer man høj gældsfinansiering, og det er meget fornuftigt. Brugen af gæld er vigtig for at holde væksten oppe, men et indgreb mod misbrug er helt legitimt,« siger Christian Dyvig, der dog finder dele af udspillet bureaukratisk, især den såkaldte 6,5 procent regel:

»At reducere selskabsskatten mod at reducere fradrag er helt korrekt, fordi det gør erhvervslivet mere konkurrencedygtigt. Men selskabsskatten burde være sat længere ned.