Nordhavns beboere får kæmperegning i metroskat

Borgere og virksomheder i den nye bydel Nordhavn i København kommer til at betale for områdets nye metrostationer. Udviklingsselskabet By & Havn er klar med en regning på 900 mio. kr.

Virksomheder og boligejere i Nordhavn skal være med til at betale for bydelens kommende metrostationer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Virksomheder og borgere i den nye bydel Nordhavn i København kommer fra 2020 til at betale en årlig afgift til Udviklingsselskabet By & Havn, hvis de bor inden for en radius af 600 meter fra en af de nye metrostationer. Det skriver Dagbladet Børsen.

Udviklingsselskabet By og Havn er klar med en samlet regning på 900 mio. kr. til metroens naboer, bekræfter selskabet over for avisen.

Afgiften til områdets indbyggere bliver beregnet efter et særligt takstsystem, hvor prisen fastsættes pr. etagemeter. Regningen på de 900 mio. kr. fordeles over 60 år.

By og Havn sender dermed en del af den samlede regning videre til områdets kommende lejere. Og det er en højst usædvanlig fremgangsmåde, når det drejer sig om offentlige infrastrukturprojekter, vurderer Brian Gardner Mogensen, analysechef i den rådgivende ingeniør virksomhed Grontmij.

»Jeg har aldrig hørt om noget lignende. Så vidt jeg ved, er det ikke noget, der eksisterer andre steder, og det lyder som om, at lejerne betaler en ekstra afgift alene for deres beliggenhed,« siger han til Dagbladet Børsen.

By og Havns direktør, Jens Kramer Mikkelsen, ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Foto fra Google Maps. Radius optegnet med Freemaptools.com. Fold sammen
Læs mere