Nordhavn får butikker for en halv milliard

Stenrig fond blander blod med By & Havn, så Århusgadekvarteret får butikker og cafeer i massevis - med Gammel Kongevej som forbillede.

Stenrig fond blander blod med By & Havn, så Århusgadekvarteret får butikker og cafeer i massevis - med Gammel Kongevej som forbillede. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det efterhånden udsolgte Århusgadekvarter i den inderste del af Nordhavn skal have massevis af lokaler til detailhandel, cafeer og spisesteder. Det sikrer en alliance mellem det offentlige udviklingsselskab By & Havn og den velpolstrede ejendomsfond Nordic Real Estate Partners (NREP).

Duoen opretter et fælles selskab med 60 procent til NREP, der skyder penge ind, og 40 procent til By & Havn, der skyder ejendomme og byggeretter ind. I første omgang 5.000 kvadratmeter i eksisterende bygninger og senere 8.000 kvadratmeter i nye byggerier.  Parterne venter sig, at de samlede planer og visioner er foldet fuldt ud om fem-syv år med en anslået værdi på 400-600 millioner kroner.

»Visionen for området er, at det bliver et indkøbsområde med fokus på kvalitet og fødevarer. Der vil meget hurtigt ligge et-to supermarkeder, og derefter vil udviklingen ske løbende,« udtaler Jens Kramer Mikkelsen, topchef i By & Havn, der blandt andet udvikler Nordhavn og Ørestad.

Allerede for halvandet år kunne Berlingske Business skrive, at Århusgadekvarteret var ved at nærme sig udsolgt. Området er den inderste del af Nordhavn og skal have omkring 3.000 indbyggere og 7.000 arbejdspladser - næste etape bliver Århusgade Vest. Samlet omfatter de langsigtede planer for Nordhavn - som udvides ud i havet med jord fra blandt andet metroen - 18.000 boliger med 40.000 beboere og dertil 40.000 job.

Gammel Kongevej som forbillede

I Århusgadekvarteret vil de nye blodbrødre udvikle butikker og spisesteder i gadeplan med inspiration fra eksempelvis en handelsgade som Gammel Kongevej på Frederiksberg.

Forventningen er, at forretninger og cafeer kan tiltrække gæster fra nabobydelen Østerbro og måske også længere væk fra i kraft af metroen, som ventes at åbne i 2019 med to stationer på en særlig Nordhavnsgren og langsigtede planer om en forlængelse.

Stenrig murstensfond

NREP blev etableret i 2005 og har detailejendomme som et af sine specialer. De aktuelle investeringer omfatter butikscentrene Taastrup Torv, Friheden i Hvidovre, Holte Midtpunkt,  Veri Center ved Aarhus samt en butiksarkade ved Lyngby Station og det kommende BIG-center i Herlev (før kendt som DISA Shopping).

I december tankede den tværnordiske fond op med flere investeringsmilliarder, der blandt andet kan bruges på detailhandel.