Nordeuropas største feriecenter skal ligge i Egedal

Dansk-canadisk hotelkonge opfører feriecenter med 10.000 senge i området Kildedal i Egedal Kommune.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver god mulighed for at boltre sig i Værløse og omegn, hvis man har lyst til at tage på ferie på de kanter i fremtiden. Et nyt projekt er nemlig undervejs, og det skal opføre et nyt feriecenter i udkanten af den lukkede flyvestation.

Den nye feriecenter kommer til at hedde Kildedal Resorts og vil ligge et stenkast fra den lukkede flyvestation Værløse og ved Kildedal Station, hvilket giver direkte forbindelse til København med S-toget. Der vil være 1.600 ferieboliger, med plads til 10.000 gæster.

Projektet har et budget på 4 mia. kroner og vil, når det er færdigt, være Nordeuropas største feriecenter med 35.000 kvadratmeter ferieaktiviteter, der skal opføres i projektet med blandt andet swimmingpools, tennis og wellness."Vi må erkeende, at oplevelsen af at holde ferie i feriecenter ikke er en naturoplevelse. Hvis branchen skal overleve i Danmark, så skal vi lave mere end bare mulighed for at overnatte. Der skal være oplevelse - og der er langt igen i forhold til udlandet," siger Bjarne Bøgh, bestyrelsesformand i Dayz Resorts, der står bag feriecenteret. 

Og netop det kan Kildedal Feriecenter.

"Udfordringen er, hvis man skal tiltrække turister fra andre steder end nærområdet. Så skal vi tilbyde noget andet end natur. Vi kan ikke konkurrere på natur. Vi kan kun konkurrere med København. Og derfor er der kæmpe potentiale i Kildedal, der både er i et smukt område og tæt på København," siger Bjarne Bøgh, bestyrelsesformand i Dayz Resort.Manden bag byggeriet er hotelkongen Bjarne Bøgh Jensen, der i dag bor  i Calgary i Canada. Han grundlagde sin hotelkarriere i 1997, da han købte Hotel Fanø Badeland. Siden da har han udvidet hotelporteføljen, der i dag rummer otte feriecentre i Jylland. Det er blandt andet Feriecenter Kattegat, Bønnerup Strand og Marina Fiskenæs i Gråsten.

I 2007 blev han dog også kendt for en mindre heldig sag. Det skete, da retten idømte ham en bøde på 30.000 kroner og et krav om at betale erstatning på 1,7 mio. kroner til en arkitekt, hvis tegninger var blevet brugt til at opføre 144 huse i et af feriecentrene, men som ikke havde fået betaling.

Se TV: Hotelkonge: Lavkonjunktur er en fordel


Se TV: Borgmester: Vi har allerede tjent 10 mio. på Dayz Resort