Nordens regnskab vidner om svært marked

Fastholdelsen af forventningerne er vigtig, men rederiets positive tone kan komme for tidligt, vurderer Sydbanks Jacob Pedersen.

Norden skriver i regnskabet, at de store skibstyper Capesize og Post-Panamax er godt positioneret til at drage fordel af et forbedret marked i slutningen af året og 2014.
Læs mere
Fold sammen
Nordens regnskab er generelt svagere end ventet og understreger de svære markedsforhold.

Analytikeren mener, at indtjeningen generelt er svagere end ventet. Begge Nordens divisioner, Tørlast og Tank, skuffede med en indtjening på henholdsvis minus 2,1 og plus 8,2 mio. dollar. Analytikerne havde ifølge konsensusestimater ventet et EBITDA-resultat på henholdsvis 0 og 13 mio. dollar.

»Generelt er det svagere, end jeg havde forventet. Det er med til at manifestere, at man arbejder i et meget svært marked, især på tørlast,« siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Han noterer, at fastholdelsen af rederiets forventninger er positiv. Rederiet forventer et EBITDA-overskud på mellem 15 og 45 mio. dollar i 2013, mens analytikernes konsensus ligger på 41 mio. dollar.

I første halvår landede EBITDA-resultatet på 13 mio. dollar, og Jacob Pedersen vurderer, at rederiet får svært ved at ramme den høje ende af intervallet.

I resten af året og ind i 2014 skriver Norden i regnskabet, at det venter bedre markeder på begge segmenter. Jacob Pedersen er ikke helt enig i den vurdering, og kalder vurderingen tidlig.

»Jeg hæfter mig ved den positive tone. De positionerer sig mod resten af 2013 og 2014, hvor raterne i de større segmenter forbedres. Det tror jeg er for tidligt. Der er en vældig stor overkapacitet i øjeblikket i tørlast. Selvom den kan reduceres en smule, vil der stadig være så mange skibe til for lidt fragt, at fragtraterne vil ligge på et lavt niveau,« vurderer han.

Norden skriver i regnskabet, at de store skibstyper Capesize og Post-Panamax er godt positioneret til at drage fordel af et forbedret marked i slutningen af året og 2014.