Norden vokser stort på både top- og bundlinje

Rederiet Norden kom ud af første kvartal af 2018 med et overskud på driftsindtjeningen før renter, skat, af- og nedskrivninger (EBITDA) på 17,1 mio. dollar.

Rederiet Norden kom ud af første kvartal af 2018 med et overskud på driftsindtjeningen før renter, skat, af- og nedskrivninger (EBITDA) på 17,1 mio. dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: rederiet norden

Det viser tørlast- og produkttankrederiets regnskab for årets første kvartal, som er blevet offentliggjort onsdag morgen.

I samme periode sidste år var EBITDA-resultatet på 10,3 mio. dollar.

I forhold til første kvartal 2018 er der tale om en fremgang i omsætningen til 591,2 mio. dollar fra 440,1 mio. dollar og en fremgang på driften til 18,4 mio. dollar fra et EBIT-resultat på 0,1 mio. dollar.

»Dry Operator-forretningsenheden leverede igen en overskudsgivende performance i første kvartal i et marked karakteriseret af sæsonmæssig afmatning. Udover at opnå overskud i regionale markeder investerede Dry Operator i positioneringen af skibe i Atlanterhavet, hvilket vi vil nyde godt af i andet kvartal,« siger administrerende direktør Jan Rindbo i regnskabet.

»Tankforretningen overgik endnu en gang markedet og genererede et break-even resultat, og Norden fastholder forventningerne til årsresultatet trods øget usikkerhed omkring væksten i efterspørgslen på grund af stigende globale handelsspændinger. Med lav flådevækst og agile forretningsenheder er Norden godt positioneret til at få det bedste ud af markederne uanset disse omstændigheder,« tilføjer han.

Norden landede et resultat før skat på 19,3 mio. dollar mod 1,7 mio. dollar året før. Efter skat landede resultatet på 18 mio. dollar mod 0,7 mio. dollar i samme periode året før.