Norden opjusterer grundet stærkt tankmarked

En stærk udvikling på tankmarkedet får nu rederiet Norden til at opjustere forventningerne til årets resultat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norden regner nu med et driftsresultat (EBIT) på 50-90 mio. dollar i 2015, hvilket er et massivt løft i forhold til de tidligere forventninger, der lød på et resultat mellem minus 40 mio. dollar og plus 40 mio. dollar, skriver Norden i en meddelelse til fondsbørsen.

- Opjusteringen skyldes et tankmarked, der fortsat er præget af et bredt funderet opsving med stærke rater i alle regioner, skriver Norden.

De gode udsigter for tankforretningen, der blandt andet fragter olie, betyder, at Norden nu regner med et driftsresultat på 75-100 mio. dollar på det forretningsområde mod tidligere et overskud på 35-65 mio. dollar.


Der er dog også lysere udsigter for Nordens tørlastafdeling, der igennem en længere periode har været presset og trukket Nordens resultaterne ned mod havbunden.


- Samtidig har Nordens tørlastafdeling ved god operation og afdækning sikret en indsejling, der er bedre end ventet ved årets begyndelse, selvom de første måneder af 2015 har budt på et historisk ringe tørlastmarked, skriver Norden.

Trods de bedre udsigter regner det danske rederi ikke med at kunne fremvise et overskud i den del af forretningen. Norden regner nu med et resultat på 0 til minus 25 mio. dollar, hvilket dog er bedre end den tidligere prognose, der hed et underskud i intervallet 0-60 mio. dollar.

Norden advarer samtidig imod, at der kan komme nedskrivninger på flåden af tørlastskibe i forbindelse med regnskabet for andet kvartal, der lander 12. august.

- Flådeværdierne i tørlast er fortsat under pres som følge af de udfordrende markeder, og rederiet vil i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet som vanligt gennemføre nedskrivningstest, hedder det i meddelelsen.


Derudover har Norden ikke udsigt til at få en hel så høj ekstra indtjening fra salg af skibe, som det hidtil havde ventet. Tidligere regnede det danske rederi med at kunne bogføre en avance på 7 mio. dollar i år. Nu regnes med en avance på 3 mio. dollar.

Investorerne belønner opjusteringen med en stigning på 5,5 pct. for Norden-aktien.