Norden opjusterer efter bedste resultat i mere end tre år

Tankforretningen har aldrig gået bedre for Norden, der nu opjusterer for anden gang på to måneder.

D/S Norden opjusterer forventningerne for anden gang i denne sommer. Selskabet forventer nu et driftsresultat på 70-100 mio dollars for hele året. Fold sammen
Læs mere

De gode takter forsætter hos D/S Norden, der nu opjustere for anden gang i år. Det er de høje rater på tankmarkedet, der får Norden til at hæve forventningerne til årest driftsresultat fra  50-90 mio. dollar til nu 70-100 mio. dollar.

Driftresultatet for andet kvartal på 36 mio. dollar er det bedste resultat siden 2011. Samme kvartal sidste år lød resultatet på minus 27 mio. dollar. Dermed følger Norden op på første kvartals overraskende overskud.

»Norden er kommet godt igennem 1. halvår af 2015. Vores tankforretning har udnyttet de særdeles stærke markeder til at skabe det bedste driftskvartalsresultat i Tank nogensinde. Samtidig er vores tørlastforretning med god afdækning og godt købmandskab kommet pænt igennem et ellers historisk ringe tørlastmarked i 1. halvår,«  skriver adm. direktør Jan Rindbo i en kommentar til regnskabet.

»Tankmarkedet forventes at fortsætte med høje rater året ud, og på den baggrund hæver vi forventningerne til årets resultat.«

Nordens omsætning for kvartalet ligger på 423,6 mio. dollar, hvilket er en tilbagegang på 87,4 mio. dollar i forhold til samme kvartal sidste år. Til gengæld er det primære driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 51,7 mio. dollar hgele 59,1 mio. dollar bedre end sidste år. Og samtidig bedre end gennemsnitsforvetningen blandt estimater indsamlet blandt syv analytikere af Ritzau Estimates.

Tankforretningen kommer ud af andet kvartal med et driftsresultat på 33 mio. dollar, hvilket er det bedste resultat nogensinde den del af Nordens forretning.

Norden formår også at hente et overskud hjem på det kriseramte tørlastmarked. I den del af forretningen lyder driftsresultatet på 5,6 mio. dollar. Ritzau Estimates havde forud for regnskabet indhentet analytikernes forventninger. Her lød gennemsnitsforventningen på et underskud på 6 mio. dollar.

Det er især opbremsningen i Kinas import af kul og jernmalm, der presser markedet i bund.