Norden leverer rekordresultat trods svagt tørlastmarked

Rederiet Nordens tankdivision sejlede i andet kvartal 2015 et overskud af den primære drift (EBIT) på 32,9 mio. dollar i havn. Og det er det bedste kvartalsdriftresultat i rederiets historie, fortæller en tilfreds direktør for rederiet.

Norden leverer sit fine regnskab trods udfordringer på tørlastmarkedet. Fold sammen
Læs mere

- Vi leverer det bedste kvartalsregnskab siden 2011. Det gode resultat er først og fremmest båret frem af et stærkt tankmarked. Inden for tank leverer vi det bedste kvartalsdriftsresultat i Nordens historie. Vi har en meget dygtig organisation, som med godt købmandskab har formået at levere en god indtjening, siger administrerende direktør Jan Rindbo til Ritzau Finans.

Norden leverer sit fine regnskab trods udfordringer på tørlastmarkedet.

- Tørlastmarkedet har været historisk dårligt i første halvår af 2015. Ikke desto mindre har vi formået at komme ud med sorte tal på bundlinjen. Det er muligt, fordi vi i slutningen af 2014 tog afdækning - altså solgte skibsdage, og det har hjulpet os igennem første halvår af 2015, forklarer Jan Rindbo.

Der er ifølge den administrerende direktør flere faktorer, der har spillet ind i det dårlige tørlastmarked det første halvår.

- Men det er prisset ind i markedet. Vi har taget nedturen i Kina, og at Kina nu forsøger at sætte gang i økonomien med forskellige værktøjer, er selvfølgeligt positivt, forklarer han.

Inden for tørlast har Norden slået de etårige rater med 45 pct. Også inden for tank har rederiet formået at slå de etårige rater.

Der er dog også udfordringer i horisonten for rederiet.

- Vi er stadig udfordret af et svagt tørlastmarked. Blandt andet er væksten i Kina bremset op. Devalueringen de seneste to dag kan på den ene side gøre import til Kina dyrere - det kan være negativt for importen af råvarer. På den anden side kan det betyde, at der kommer gang i det kinesiske marked, hvilket vil være positivt, siger Jan Rindbo.

Selskabet forventer endvidere, at faldet i skibsværdier er fladet ud.

- Skibsværdierne er fortsat med at falde, men det er fald - her taler vi primært tørlast - som er sket i starten af kvartalet. Vi har nu set priserne bunde ud og være svagt stigende, vurderer Jan Rindbo.