Norden fyrer flere topdirektører

En række topdirektør forlader rederiet Norden for at skabe en mere enkel ledelsesstruktur.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norden afskediger flere af tørlastrederiets topdirektører og skærer antallet af medlemmer i direktionen ned til tre fra fem, oplyser rederiet til fondsbørsen.

Det sker efter en skuffende periode for rederiet, der har være plaget af laver rater på tørlastmarkedet.

»Med ændringerne samler vi en række funktioner og får dermed en mere strømlinet organisation. Det får også betydning for sammensætningen i direktionen,« udtaler Jan Rindbo, adm. dir i Norden.

Ændringer betyder, at finansdirektør Michael Tønnes Jørgensen og koncerndirektør Lars Bagge Christensen stopper, men vil i en kortere periode stå ri rådighed for rederiet.

»På vegne af Bestyrelsen vil jeg gerne takke Michael og Lars for deres væsentlige bidrag til NORDEN gennem årene. De har begge sat deres positive præg på NORDEN’s udvikling, men vi forenkler organisationen, og i den forbindelse er det nødvendigt også at justere ledelsesstrukturen, «udtaler Klaus Nyborg, bestyrelsesformand for Norden.

Ansvaret for finansafdelingen, Investor Relations og Corporate Secretariat samles under koncerndirektør Martin Badsted, der udnævnes til ny finansdirektør, CFO.

Direktionen består herefter af administrerende direktør Jan Rindbo, finansdirektør Martin Badsted og koncerndirektør Ejner Kiel Bonderup.

Norden oplevede lidt lys efter selskabet i maj kunne fremlægge et overskud for første kvartal - det første plus efter ti kvartaler med underskud. Forude lurer dog risikoen for faldende indtjening og nedskrivninger af skibene, advarede koncerdirektør Martin Badsted dog.